A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új Omar Souleyman-album készült a Modeselektor duóval és Four Tettel +FRISSÍTÉS: itt már hallható is!

2015. március 27., 10:34

Az elektronikus zenei körökben már 2011-es Björk-remixeivel is nagy feltűnést keltő Omar Souleyman szíriai lakodalmas énekes 2013-ban Four Tet produceri segédletével készítette el Wenu Wenu című lemezét, és most tovább folytatódik nagy sikerű kelet-nyugati tánczenei kollaborációjuk. A július 27-én megjelenő Bahdeni Nami albumon Kieran Hebden mellett közreműködik a szintén brit DJ-guru Gilles Peterson is, sőt a berlini Modeselektor producerduó kiadóként is a lemez mögé állt. Egy közös daluk már hallható is.

Az 1966-os születésű kisázsiai szupersztár (akinek több száz esküvőkön rögzített kalózkiadványa, néhány válogatás- és koncertlemeze után az arab és kurd nyelvű dalokból álló Wenu Wenu volt az első igazi stúdióalbuma) az Isztambulban felvett új anyagát a berlini Monkeytown Recordsnál adja ki, melyet a Modeselektor-tagok üzemeltetnek.

modeselektor-cig

Gernot Bronsert és Sebastian Szary (akik tavaly nemcsak DJ-párosként, de a szintén berlini Sascha Ring, azaz Apparat társaságában alapított Moderat sikerprojektjükkel is jártak nálunk) a már említett brit közreműködők mellett az új Omar Souleyman-lemez számaihoz már olyan remixereket is felkértek, mint a holland Legowelt (született: Danny Wolfers) vagy az amerikai Black Lips-frontember Cole Alexander, és természetesen maguk is producerkedtek pár felvételen, melyek közül elsőként az Enssa El Aatab című tízperces beharangozó szám hallható.

a berlini duó már a 2014 júniusában megjelent Modeselektor presents Modeselektion Vol. 03 válogatásra is tett egy mixet az Edamat című régi Omar Souleyman-számból:

a 2013-as Warni Warni klip…

… és a Four Tettel készült teljes Wenu Wenu album:

00:00 – “Wenu Wenu”
07:01 – “Ya Yumma”
11:30 – “Nahy”
17:02 – “Khattaba”
22:14 – “Warni Warni”
29:07 – “Mawal Jamar”
33:26 – “Yagbuni”

a Crystalline című Björk-dal Omar Souleyman-remixe 2011-ből:

az új album borítója nagyban:

omars-cover

.
FRISSÍTÉS: június 2-án a lemez címadó dala, a Four Tet produceri segédletével készült Bahdeni Nami is megérkezett egy videóval együtt!

.
FRISSÍTÉS: július 16-án, egy héttel a megjelenés előtt a teljes albumot meghallgathatóvá tették a Monkeytown kiadó SoundCloud-oldalán!

Lana Del Rey: Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd – az új album címadó dala
dec. 7., 18:04
Caroline Polachek: Welcome To My Island – a Desire, I Want To Turn Into You albumról
dec. 6., 23:55
David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51