A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Unknown Mortal Orchestra: American Guilt +FRISSÍTÉS: videoklip a Sex & Food album beharangozó dalához

2018. január 23., 19:05

Az új-zélandi dalszerző-gitáros-billentyűs-énekes Ruban Nielson pszichedelikus pop-rock projektje, az élőben amerikai zenészekkel, portlandi székhellyel működő Unknown Mortal Orchestra a 2015-ös Multi-Love című harmadik albuma óta csak egy 2016-os kislemezt (First World Problem) és egy Grateful Dead-feldolgozást adott ki, meg persze a minden karácsonykor menetrendszerűen érkező húsz perc körüli instrumentális számokat – de a legutóbbiból egy igazi dal is kinőtt, és ma meg is kaptuk a már kész negyedik UMO-album előfutáraként.

A legutóbbi lemez funkos megszólalásához igazodva négytagúra bővült Unknown Mortal Orchestrából időközben távozott a szakállas dobos Riley Geare, így e pillanatban az együttes Facebook-oldala szerint csak a fekete billentyűs Quincy McCrary és a producerként is aktív basszusgitáros Jake Portrait (Wampire, EMA, Sunflower Bean stb.) számít hivatalosan tagnak Nielson mellett. A lemezeket persze az ausztrál Tame Impala-vezér Kevin Parkerhez hasonlóan itt is nagyrészt a zenekarvezető-frontember játssza fel a stúdióban – és a mai dalpremierhez adott rádióinterjúban elárulta, hogy már végzett is a negyedik albummal (FRISSÍTÉS: az Uncut magazin információi szerint az új anyag a Sex & Food címet viseli, és Prince mellett a brit Scritti Politti new wave/art-pop együttes munkássága volt rá leginkább hatással!).

Az itt hallható American Guilt című kislemezdal érdekessége, hogy a dögös T.Rex/Nirvana-típusú fuzzos gitárriffje a karácsonyi sorozat legutóbbi 27 perces felvételen már szerepelt, mielőtt igazi dal lett volna belőle.

FRISSÍTÉS 2: a dalhoz február elején animációs klip is érkezett, az április 4-re bejelentett Sex & Food album borítója és számlistájával együtt!

Unknown Mortal Orchestra: Sex & Food (2018)

01 “A God Called Hubris”
02 “Major League Chemicals”
03 “Ministry Of Alienation”
04 “Hunnybee”
05 “Chronos Feasts On His Children
06 “American Guilt”
07 “The Internet Of Love That Way”
08 “Everyone Acts Crazy Nowadays”
09 “This Doomsday”
10 “How Many Zeroes”
11 “Not In Love We’re Just High”
12 “If You’re Going To Break Yourself”

a hosszú karácsonyi számok 2012-től kronológiai sorrendben – az American Guilt riffje a 05-ös számú múlt havi felvételen 11.30-tól hallható:

.
a legutóbbi UMO-kislemeznek, a First World Problemnek a klipje 2016 júliusából:

.
a legutóbbi album klipjei 2015-ből:

Can’t Keep Checking My Phone

Ur Life One Night

Necessary Evil

Multi-Love

M.I.A.: Popular – új klipdal Diplo társszerző-produceri segédletével
aug. 12., 8:11
Pixies: Vault Of Heaven – új klipdal a Doggerel album és a budapesti koncert elé
aug. 10., 9:07
The Killers: Boy +FRISSÍTÉS: videoklip az új kislemezdalhoz
aug. 5., 11:34
The 1975: Happiness – újabb klipdal a Being Funny In A Foreign Language albumról
aug. 4., 6:56