A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

We Are England – Shaun Ryder, Goldie és Paul Oakenfold focidala

2016. június 9., 8:55

Június 10-én indul a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság, és ahhoz a naphoz igazítva a Happy Mondays-frontember Shaun Ryder a tavaly feltámasztott másik együttesének, a Black Grape-nek a fekete rapper-MC tagjával, Kermittel, továbbá két DJ-producer cimborával, Paul Oakenfolddal és Goldie-val összefogva Four Lions név alatt adja ki kislemezen az angol válogatottnak írt (nem hivatalos) dalát, melynek a videója már meg is érkezett – a We Are England klipjében a Happy Mondays-táncos Bez és a Trainspottinggal elhíresült skót író, Irvine Welsh is feltűnik!

Reméljük, a dalunk és a videónk pozitív energiákat sugároz az angol csapat szurkolóinak és mosolyt csal az arcukra. Az országunk igazi hőseinek készítettük: a dolgozó nőknek és férfiaknak szerte Angliában!” – mondja az 53 éves Ryder a klipről, melynek jeleneteit Manchesterben, Londonban, Los Angelesben, Thaiföldön és az egykori Creation lemezcég alapítójának, Alan McGee-nek a walesi otthonában forgatták. A Four Lions projektnév az angol címerben és focimezen látható három oroszlánt bővíti egy negyedikkel, bár Shaun saját bevallása szerint inkább oroszlánfókának látja magát.

fourlions-wesingle

A Black Grape-tagok már korábban is készítettek egy focidalt az angol válogatottnak: a 1996-os foci-EB idején kiadott England’s Irie-ben a Clash egykori vezére, Joe Strummer és a komikus Keith Allen (Lily Allen apja) volt Shaun Ryderék két sztárvendége. . .

. . . ám abban az évben az angol csapat hivatalos dala a Three Lions volt, melyet két angol komikus, Frank Skinner és David Baddiel adott elő a Lightning Seeds együttessel:

.
Angliának 2016-ban nem lett hivatalos EB-dala, de Walesnek igen: a Manic Street Preachers jegyzi Together Stronger (C’mon Wales) címmel. . .

. . .  sőt egy másik walesi sztárzenekar, a Super Furry Animals is közzétett egy lüke nem hivatalos dalt Bing Bong címmel:

Apparat: Heroist – videoklip CAFe Budapest fesztiválra meghirdetett koncert elé
Sze. 16., 8:11
Angel Olsen: Lark – újabb monumentális klipdal az All Mirrors albumról
Sze. 15., 17:05
Sharon Van Etten szereplése a filmsztár Jeff Goldblum új dzsesszlemezén
Sze. 13., 10:18
Lana Del Rey, Ariana Grande, Miley Cyrus: Don’t Call Me Angel – klip az új Charlie angyalai filmhez
Sze. 13., 6:00