A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

We Are Scientists: One In, One Out – videoklip az új Megaplex album elé

2018. február 5., 22:20

A brooklyni We Are Scientists az előző évtizedbeli posztpunk revival oldalágán futott be: az akkor még kezdő Ariel Rechtshaid producerrel készült 2005-ös With Love And Squalor sikerlemez energikus és vicces indie rock slágerei a Lonely Island-tag Akiva Schaffertől kapott klipekkel üdítő színfoltot jelentettek, bár a basszista-vokalista Chris Cain és a gitáros-énekes Keith Murray nem tudták sokáig tartani az elért szintet. A 2016-os Helter Seltzer – és annak budapesti koncertje –azonban újra bizakodásra adhatott okot, és ma egy új klipdallal már be is jelentették a Megaplex című hatodik albumukat.

Az alapító-dalszerzők az ex-Razorlight-dobos Andy Burrows távozása óta eltelt négy évben már nem vett be harmadik hivatalos tagot, viszont találtak egy megfelelő producert egy régi zenésztársuk, az előző évtized végének We Are Scientists-turnéin is besegítő multiinstrumentlista Max Hart személyében, és vele meg Keith Carne turnédobossal vették fel az említett 2016-os lemezt – és most az új albumot is. „A múltban arra használtuk a zenénket, hogy kiműveljük és megvilágosítsuk az embereket, hogy ráébredjenek a morális kérdések mélységeire és komplexitására. Ezúttal már igazából csak egy bulibombát akartunk ledobni: valamit, amire jól lehet táncolni is baszni!” – summázza Chris az április 27-re ígért új Megaplex nagyemezt, melyről beharangozóként az elektropop beütésű One In, One Out futurisztikus klipjét tették közzé a vizuális effektekben jártas Jedidiah Mitchell rendezésében (kétharmadánál vicces fordulattal).

.
az új album számlistája és borítója:

We Are Scientists: Megaplex (2018)

One In One Out
Notes in A Bottle
Heart Is A Weapon
Your Light Has Changed
Kit
No Wait At Five Leaves
Not Another World
Now Or Never
You Failed
Properties Of Perception

.
összevetésként itt a legutóbbi Helter Seltzer album In My Head és a Buckle klipje is, szintén Jedidiah Mitchell rendezőtől:

.
ráadásként a 2005-2008 közti We Are Scientists-sikerdalok sorban – az első három a Lonely Island-tag Akiva Schaffer rendezésében:

Nobody Move, Nobody Get Hurt

The Great Escape

It’s A Hit

After Hours

Chick Lit

Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59
Gerard Way: Here Comes The End – a My Chemical Romance-vezér The Umbrella Academy-betétdala
Júl. 9., 6:42