A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Whenyoung: The Collector – videoklip + Dreams – The Cranberries-feldolgozás

2018. április 9., 21:45

A Cranberries városából, Limerickből származó Whenyoung indie rock trió frontleányának, Aoife Powernek idén január 15-én egyszerre kellett gyászolnia az aznap elhunyt Dolores O’Riordant, és felköszöntenie Shane MacGowant – mivelhogy a Pogues-alapító 60. születésnapját ünneplő sztárparádés dublini koncerten ő is szerepelt egy feldolgozással. A Whenyoung élén a két téli klipdal (Actor, Pretty Pure) mellé most bemutatta egy újabb szám videóját is (továbbá egy tisztelgő Cranberries-feldolgozást is).

Az első albumuk felvételein a Florence + The Machine dobosának, Christopher Haydennek a produceri segédletével Londonban dolgozó 28 éves ír fiatalok a legfrissebb The Collector kislemezdalukat a legendás francia rendező Éric Rohmer (1920-2010) La Collectionneuse, azaz A férfigyűjtő című 1967-es filmje nyomán nevezték el, és saját maguk forgattak hozzá egy régimódi kinézetű, de időnként három részre osztott képernyőn futó klipet. Magában a dalban nyilvánvaló a Cranberries-hatás, de az első percében a Whenyoung leginkább egy másik női vezetésű londoni indie rock triónak, a Daughternek a melankolikus hangulatait idézi – ami főleg annak a tükrében érdekes, hogy a basszusgitáros-énekesnő Aoife, a gitáros Niall Burns és a dobos Andrew Flood a 2012-2014 közti korai felvételeiket még Sisters zenekarnéven jelentették meg!

a Whenyoung trió saját rendezésű új The Collector klipje itt látható:

előzetes A férfigyűjtő című 1967-es Éric Rohmer-filmhez:

Aoife a fizikai formátumban március végén megjelent Petty Pure/The Collector kislemezzel:

.
a Cranberries 1992-es első kislemezdalának, a Dreamsnek a múlt havi Whenyoung-feldolgozása Dolores O’Riordan előtti tisztelgésként:

a Whenyoung-tagok a Dream Wife-lányokkal közös márciusi turnéjukon:

Mavis Staples: We Get By – új album Ben Harper-dalokkal + tévéfellépés Jimmy Kimmel műsorában
máj. 22., 14:22
Jakob Dylan, Regina Spektor, Cat Power és mások az Echo In The Canyon film feldolgozásalbumán
máj. 21., 16:04
Vampire Weekend: This Life – sztárparádés videoklip a hat év után megjelent új albumhoz
máj. 20., 17:25
Morrissey: Lady Willpower – újabb feldolgozás az új albumról + tévéfellépés Jimmy Fallonnál
máj. 19., 23:59