A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Whenyoung: The Collector – videoklip + Dreams – The Cranberries-feldolgozás

2018. április 9., 21:45

A Cranberries városából, Limerickből származó Whenyoung indie rock trió frontleányának, Aoife Powernek idén január 15-én egyszerre kellett gyászolnia az aznap elhunyt Dolores O’Riordant, és felköszöntenie Shane MacGowant – mivelhogy a Pogues-alapító 60. születésnapját ünneplő sztárparádés dublini koncerten ő is szerepelt egy feldolgozással. A Whenyoung élén a két téli klipdal (Actor, Pretty Pure) mellé most bemutatta egy újabb szám videóját is (továbbá egy tisztelgő Cranberries-feldolgozást is).

Az első albumuk felvételein a Florence + The Machine dobosának, Christopher Haydennek a produceri segédletével Londonban dolgozó 28 éves ír fiatalok a legfrissebb The Collector kislemezdalukat a legendás francia rendező Éric Rohmer (1920-2010) La Collectionneuse, azaz A férfigyűjtő című 1967-es filmje nyomán nevezték el, és saját maguk forgattak hozzá egy régimódi kinézetű, de időnként három részre osztott képernyőn futó klipet. Magában a dalban nyilvánvaló a Cranberries-hatás, de az első percében a Whenyoung leginkább egy másik női vezetésű londoni indie rock triónak, a Daughternek a melankolikus hangulatait idézi – ami főleg annak a tükrében érdekes, hogy a basszusgitáros-énekesnő Aoife, a gitáros Niall Burns és a dobos Andrew Flood a 2012-2014 közti korai felvételeiket még Sisters zenekarnéven jelentették meg!

a Whenyoung trió saját rendezésű új The Collector klipje itt látható:

előzetes A férfigyűjtő című 1967-es Éric Rohmer-filmhez:

Aoife a fizikai formátumban március végén megjelent Petty Pure/The Collector kislemezzel:

.
a Cranberries 1992-es első kislemezdalának, a Dreamsnek a múlt havi Whenyoung-feldolgozása Dolores O’Riordan előtti tisztelgésként:

a Whenyoung-tagok a Dream Wife-lányokkal közös márciusi turnéjukon:

David Bowie: Space Oddity – új mix és klip a holdra szállás 50. évfordulójára
Júl. 21., 19:39
Millie Turner: Swimming Pool – újabb klipdal a 19 éves angol énekesnőtől
Júl. 20., 15:05
Haim: Summer Girl – új dal a Lou Reed-féle Walk On The Wild Side stílusában
Júl. 19., 18:43
Slaves: The Velvet Ditch – négyszámos új EP az angol pop-punk duótól
Júl. 18., 21:09