A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Wu-Tang Clan: A Better Tomorrow – itt a visszatérő album!

2014. november 28., 8:30

A legnagyobb New York-i hiphop kollektíva, a Wu-Tang Clan végül csak elkészült visszatérő lemezével, még ha nem is az Enter The Wu-Tang (36 Chambers) című 1993-as klasszikus debütalbum húszéves évfordulójára, ahogy tervezték. A legutóbbi 8 Diagrams után hét évvel érkező (és annál jobban sikerült) A Better Tomorrow itt megjelenés előtt hallható.

Már 2011-ben szó volt róla, hogy a Wu-Tang rapperei új közös anyagon dolgoznak, majd 2012 őszén érkezett is egy 6 Directions Of Boxing című dal a zenei vezérük, a sztárproducer RZA forgatókönyvéből, rendezésében és szereplésével készült The Man With The Iron Fists című hongkongi-amerikai harcművészeti akciófilm filmzenelemezén. A felvételen Ghostface Killah, GZA, Masta Killa, U-God és Inspectah Deck mellől ugyan hiányzott Method Man és Raekwon, de az előbbi már feltűnt a 2013 júniusában kiadott Family Reunion című dalban, 2014 tavaszára pedig végre az utóbbi is ki tudta harcolni a kért módosításokat a RZA-féle zenei irányvonalban. További megnyugtató fejlemény, hogy végre hivatalosan is teljes jogú tag lett a régi haver Cappadonna, akit a 2000-es The W album idején kivágtak a lemezről és kiretusáltak az eredetileg tervezett borítófotóról, majd a legutóbbi 8 Diagrams borítóján (és ugye címében) sem szerepeltették. És igen, a 2004-ben elhunyt Ol’ Dirty Bastard is itt kísért, már rögtön a lemez legelején, a Rick Rubin társproduceri segédletével készült Ruckus in B Minor nyitányában. Az Amerikában csak december 2-án boltokba kerülő, de a Warner kiadó német részlege által már pár órája a YouTube-ra töltött A Better Tomorrow album itt már megjelenés előtt meghallgatható (egy ideig).

RZA, Method Man, Masta Killa, Inspectah Deck, U-God és Cappadonna a Ruckus in B Minor élő előadásával, november 25-én David Letterman tévéműsorában:

augusztusban a Jon Stewart vezette The Daily Show-ban együtt szerepelt mind a kilenc tag, Ghostface Killah, RZA, Inspectah Deck, Raekwon, Cappadonna, Method Man, U-God, GZA és Masta Killa – aki egy másik művésznevén, Jamal Iriefként mutatkozott be:

a 2013 júniusában kiadott – de az albumra végül fel nem került – Family Reunion című dal, melyben a producer RZA mellett Masta Killa, Method Man és Ghostface Killah hallható::

RZA 2012-es The Man With The Iron Fists mozifilmjének Wu-Tang Clan-betétdala, a 6 Directions Of Boxing, melyben U-God, Ghostface Killah, GZA, Masta Killa, Cappadonna és Inspectah Deck adják egymásnak a mikrofont…

…és ugyanaz a szám élőben, RZA, Ghostface Killah, Cappadonna, GZA, U-God és Masta Killa előadásában, a Roots együttes kíséretében, Jimmy Fallon műsorában, 2012 októberében:

FRISSÍTÉS: az együttes 2014. december 2-án, az amerikai lemezmegjelenés napján közzétett egy kétperces kisfilmet a reunióról és az A Better Tomorrow album születéséről…

december 6-án pedig a címadó dalhoz egy videót, mely az elmúlt napok fergusoni és New York-i tüntetéseire reflektál!

SoKo: Are You A Magician? – videoklip Gia Coppola rendezésében az új Feel Feelings album elé
ápr. 2., 16:27
Ultraísta: Sister – a Radiohead-producer Nigel Godrich 25 perces kisfilmje triójának új albumához
ápr. 2., 15:58
Roger Waters: The Right To Live In Peace – Víctor Jara-átdolgozás Budapestnek is ajánlva
ápr. 1., 21:39
Moses Sumney: Cut Me – videoklip egy Oneohtrix Point Never társaságában írt dalhoz
ápr. 1., 8:34