A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Yeasayer: I Am Chemistry – videoklip az Amen & Goodbye albumhoz

2016. január 7., 17:06

A pszichedelikus experimentalista popban nyomuló brooklyni Yeasayer együttes – mely az All Hour Cymbals 2007-es debütálása után Odd Blood című második albumának turnéjával már a 2010-es Szigetre is eljutott – a 2012-es Fragrant World óta nem adott ki új lemezt, de ez hamarosan változni fog: az elmúlt két hétben bizarr videosorozattal felvezetett Amen & Goodbye című új albumot április 1-re jelentették be, az I Am Chemistry című első beharangozó dalhoz pedig pár perce a klip is megérkezett.

Az énekes-billentyűs Chris Keating, az indiai származású gitáros-énekes Anand Wilder és a basszista-vokalista Ira Wolf Tuton zenekara a Fragrant World 2013-ig tartó turnéja után még 2014-ben is adott pár koncertet, de 2015-ben a rajongók már kénytelen voltak azzal beérni, hogy a brit billentyűs-producer Jon Hopkins tavasszal közzétett egy feldolgozást az együttes I Remember című 2010-es számából a Late Night Tales válogatáslemez-sorozathoz. December 22-től azonban feléledt a trió honlapja, azok tippeltek jól, akik az ott feltűnő Amen & Goodbye feliratot nem búcsúüzenetnek, hanem egy új album címének gondolták.

A lemezanyag végleges formáját az együttes a neves session dobos és producer, Joey Waronker (Beck, Atoms For Peace, R.E.M. stb.) bevonásával alakította ki, és a hetvenes évek óta aktív amerikai folkénekesnő Suzzy Roche (The Roches) is ott volt a közreműködők között. Az albumról elsőként bemutatott I Am Chemistry című dal videóját a New Media Limited készítette:

az új lemez számsorrendje és borítója:

Yeasayer: Amen & Goodbye (2016)

1 Daughters of Cain
2 I Am Chemistry
3 Silly Me
4 Half Asleep
5 Dead Sea Scrolls
6 Prophecy Gun
7 Computer Canticle 1
8 Divine Simulacrum
9 Child Prodigy
10 Gerson’s Whistle
11 Uma
12 Cold Night
13 Amen & Goodbye

yeasayer-amencover

.
a lemezt beharangozó videosorozat az elmúlt két hétből, David Altmejd szobraival:

.
ráadásként itt a videót is kapó tavalyi Jon Hopkins-feldolgozás az I Remember című 2010-es Yeasayer-számból – és alatta az eredeti dal a hozzá tartozó klippel:

Beabadoobee: Space Cadet – új EP a 19 éves londoni gitáros-énekesnőtől
okt. 15., 12:45
Nicolas Godin: The Border – klip az Air alapítójának új szólóalbuma elé
okt. 14., 11:52
Liz Phair: Good Side – új dal a tíz év után érkező visszatérő albumról
okt. 13., 12:12
St. Vincent: New York (Nina Kraviz Vocal Mix) – a MASSEDUCTION Rewired remixalbumról
okt. 12., 10:55