A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Yeasayer: Prophecy Gun – új dal és videó a teljes albumborítóképpel

2016. február 11., 8:55

Tegnap este Peaches aktuális Rub albumának hatodik klipjével (az elődeihez hasonlóan szexközpontú és korhatáros Free Drinks Tickettel) pont egy időben érkezett meg a brooklyni Yeasayer együttes új lemezét, az Amen & Goodbye-t beharangozó azonos című bizarr videosorozat hatodik darabja is, mely ezúttal egy teljes új dalt is tartalmaz: a januárban egy animáció klippel érkezett I Am Chemistry kislemez mellett most már a Prophecy Gun című számot is hallhatjuk az április 1-re várható albumról – melynek lenyűgöző borítóképe is teljes mivoltában kitárul számunkra.

Az indiai származású gitáros-énekes Anand Wilder, az énekes-billentyűs Chris Keating és a basszista-vokalista Ira Wolf Tuton pszichedelikus-experimentalista art-pop zenekara, melyet a 2010-es Szigeten is láthattunk, a legutóbbi Fragrant World album után négy évvel áll elő új lemezzel, és a zene mellett ezúttal is fontos szerepet ad a vizuális összetevőknek.

yeasayer-studio15

Az Amen & Goodbye videosorozat korábbi félperces részben látható szobrokat és a – szobrokból, digitális képekből és élő szereplőkből összeálló – teljes albumborítót a New Yorkban dolgozó David Altmejd kanadai képzőművész készítette, és a Yeasayer szándéka az volt, hogy a világ leghíresebb lemezborítójához, a Beatles-féle 1967-es Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band album Peter Blake angol pop art művész által jegyzett csoportképéhez méltó legyen a végeredmény: „a Sgt. Pepper, Hieronymus Bosch, Dalí és a Pee-Wee’s Playhouse találkozása” (ez utóbbi Pee-Wee Herman, azaz Paul Reubens szürreális világú nyolcvanas évekbeli tévés gyerekműsora volt).

yeasayer-album-gate3a

Az alábbi Amen & Goodbye 6 sorszámú videóban elképesztő részletgazdagsággal tárul elénk a lemezborítókép kihajtható dupla változata (a hátsó falon lévő zenekarfotón Yeasayer helyett Yayslayer van írva a Slayer metálos betűtípusával, az 55. másodpercnél pedig kiderül, hogy még a 2010-es Madder Red klip szörnye is bekerült a kompozícióba!), és közben még egy új Yeasayer-dalt is hallhatunk (az új Amen & Goodbye albumon hatodik számként szereplő Prophecy Gunt).

a végleges albumborító kihajtva, a hátsó és elülső oldallal:

yeasayer-album-gate

csak a címlap magában:

yeasayer-amencover2

a lemez számsorrendje:

Yeasayer: Amen & Goodbye (2016)

1 Daughters Of Cain
2 I Am Chemistry
3 Silly Me
4 Half Asleep
5 Dead Sea Scrolls
6 Prophecy Gun
7 Computer Canticle 1
8 Divine Simulacrum
9 Child Prodigy
10 Gerson’s Whistle
11 Uma
12 Cold Night
13 Amen & Goodbye

.
a borítókép készítése David Altmejd műtermében, 2015 novemberében:

yeasayer-altmejd-studio

a művész honlapja:
http://davidaltmejd.com

davidaltmejd

Roger Waters: The Right To Live In Peace – Víctor Jara-átdolgozás Budapestnek is ajánlva
ápr. 1., 21:39
Moses Sumney: Cut Me – videoklip egy Oneohtrix Point Never társaságában írt dalhoz
ápr. 1., 8:34
Kings Of Leon: Going Nowhere – a visszatérő dal videója
ápr. 1., 7:14
Millie Turner: Jungle – videók az angol popénekesnő új kislemezdalához
Már. 31., 20:49