A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zéró nap van hátra a Prong koncertig

Molnár Barnabás
2020. február 18., 20:37

Február 19-én metál-túladagolásban részesíthetjük magunkat az A38 hajón, ahol négy zenekar is fellép: a Sinaro, a Dust Bolt, a Prong és az Unearth. Legutóbb a headliner Unearth, ez alkalommal pedig az őket felvezető, legendás Prong pályáját futjuk át finom bemelegítésféleképpen.

A Prong nevű, a maga nevében legendás hibrid, crossover thrash metal-hardcore punk szörnyeteget 1986-ban alapította a basszeros Mike Kirkland, aki akkor a CBGB kidobójaként működött, illetve a gitáros-énekes Tommy Victor (ugyanott hangmérnök), aki azóta is a zenekar egyetlen konstans tagja. Hozzájuk csatlakozott néhány hónappal később Ted Parsons, aki korábban a Swans, később a Godflesh dobosa is volt. Első nagylemezük, a Force Fed már 1987-ben elkészült, de végül csak 1989-ben jelent meg, amire azonnal felfigyelt az Epic, és az MTV látóterébe is bekerültek. Egyik legismertebb daluk, a Snap Your Fingers, Snap Your Neck, az 1994-ben már a Killing Joke korábbi tagjaival felvett, Cleansing című lemezen jelent meg, ekkor turnéztak együtt a Panterával és a Sepulturával is.

A Prong 1996-ban feloszlott, majd 2007-ben a Ministry feje, Al Jourgensen 13th Planet Records nevű kiadójánál leltek új otthonra, és azóta újra jelentetnek meg lemezeket. 2015-ben egy feldolgozásalbummal is jelentkeztek, amin olyan előadók/zenekarok dalait dolgozták fel, mint a Black Flag, a Fugazi, a Butthole Surfers, a Sisters of Mercy vagy Neil Young, utolsó nagylemezük pedig a 2017-ben kiadott Zero Days volt. Fejleszakításra fel!

Facebook-esemény

Szerző: Molnár Barnabás
Címkék: , , ,