A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

10 furcsa tény, melyet nem tudtál a Harcosok Klubjáról

2016. május 24., 6:42

Brad Pitt három napon keresztül rögzített orgazmushangokat egy jelenethez, az egyik operatőr hirtelen jött örömét pedig fizikai képtelenség volt eltüntetni a film bizonyos kockáiból – tíz rémisztő, fura, ám mindenképp említésre méltó részlet maga az író, Chuck Palahniuk gyűjtésében, amelyeket csak kevesen tudhatnak David Fincher kultfilmjéről.

fightclub

10. Szemmel láthatóan megremeg a kamera, mikor a film egyik jelenetében a klub egyik tagja slaggal spriccel le egy papot. A megingás oka elvileg nem volt más, minthogy az operatőr képtelen volt magában tartani a hahotát.

gloves

9. Tyler és Marla ágybéli duhajkodása során Brad Pitt semmi egyebet, mint egy sárga gumikesztyűt viselve tárja ki az ajtót előttünk. A kesztyű a színész saját ötlete volt és bár a produkciós vezetőség eleinte a megoldás ellen volt, a próbavetítések közönsége imádta.

fight_club_widescreen_by_joeadonis

8. A DVD-n a hagyományos szerzői jogi figyelmeztetés után egy másik üzenet is megjelenik, egyenest Tyler Durden-től igaz, mindössze egyetlen másodperc erejéig.

chuck-palahniuk-next-three-books

7. A filmet inspiráló regény írója, Chuck Palahniuk eredendőleg azon kellemetlen hétvégéjéből merített ihletet, mikor egy kempingben táborozók alaposan helyben hagyták, miután a hangerő mérséklésére kérte őket. Saját bevallása szerint Palahniukot a rákövetkező hétfőn szemmel látható sérülései ellenére munkatársai olyan udvariassági kérdéseket tettek fel neki, mint például, hogy hogyan telt a hétvégéje. Az író ekkor jött rá, hogy kollégáit valójában nem érdekli, mi történt vele sőt, kényelmetlenül érzik magukat a felvetéstől, hogy a feltétlen szükségesnél közelebbi kapcsolatba kerüljenek egymással. A tapasztalt pánikszerű társadalmu ignorancia pedig lényegében megágyazott a Harcosok Klubjának.

marla

6. Brad Pitt és Helena Bonham Carter közel három napot töltöttek különféle orgazmushangok rögzítésével, egy ágyjelenethez, mely végül nem került bele a film végleges verziójába.

chemical

5. Brad Pitt elvileg szerette volna, ha szülei nem nézik meg a filmet. Természetesen ezt nem tudta elkerülni, a színész anyja és apja pedig egészen a kémia égés-jelentig becsülettel ki is tartott döntése mellett.

fight-club-8

4. A jelent felvételekor, mikor Brad Pitt és Edward Norton részegen, egy gyártelepen golfoznak, a két színész valóban erősen ittas volt, a golflabdákkal pedig rettegésben tartották stábot, betörve a cateringért felelős busz ablakát is.

fight-club-stunt-man-stairs

3. A film fináléjának kézitusája során a rendező, David Fincher összesen tizenkét alkalommal taszított le egy dublőrt a lépcsőn, mely esésekből végül a legelső kerüt a kész műbe.

marlac

2. Marla, a jégbarlang-jelenetben látható lehellete valójában 1997-es Titanic Leonardo DiCaprio-jához tartozik és az utómunkák során került a helyére.

marla1

1. Marla karakterének megformálásakor Helena Bonham Carter külön kérte sminkesét, hogy kizárólag ügyetlenebbik, bal kezével dolgozzon, mivel szerinte a filmbéli nő személyiségéhez nem illett volna, a hiba nélküli, tökéletes smink.

Címkék: