A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Wellness Oratorium – a Rühös Foxi új nagylemezének premierje ma este

2020. július 13., 12:52

Megjelent a Rühös Foxi zenekar (Fox Fox – Szűcs Krisztián, Skystep Fox – Baksa-Soós Attila, Some Fox – Horváth Kristóf, Kaiser Fox – Vazul Császár) második nagylemeze Wellness Oratorium címmel. A lemez online premireje nem máshol lesz, mint a Vaterán: 2020. július 13-án hétfőn, azaz ma este 09:00-től.

„Egy olyan hangzóanyagot hoztunk össze, ami a szabad alkotásról, a határvonalak tudatos eltörléséről, és a feltétlen elfogadásról szól” – jellemzik új LP-jüket a Foxok.

Az új dalok felvételei egy eldugott kis nógrádi településen, Becskén készültek.

“Eredetileg a csehországi Jicinbe foglaltunk stúdiót, de Rumcájsz sajnos beteget jelentett.” (Foxok)

Érdekesség, hogy a cloaca wave-től eltávolodó, néha-néha már a klerikális rock iránya felé mutató dalokat két nyári slágergyanús alkotás foglalja keretes szerkezetbe. A Hey, Göszi című szerzemény hármas tagolású, komplex mű, míg a Senza Niente (Semmi Nélkül) a valódi italo-pop szellemiségében született, nyári autózáshoz kifejezetten passzoló Fox-szerzemény. A lemez egyik fő dala Dr Justice névre hallgat, akit jól ismerünk a Kockás füzetekből Rahan és társai mellett. Ugyancsak új dal a For You, aminek érdekessége, hogy egy korabeli kézi harmóniumon szólal meg. A Malibu című alkotás a zenekar saját elmondása szerint egy kísérlet az első Gregorián-Trap dal megvalósítására, amely érzést a súlyos szintik mellett a Foxok akapella kórusa is erősíti.

Az új szerzeményeket az elmúlt egy évben megjelent EP-k dalai egészítik ki, a Minden Gyereket Biztonságba, a Hétig, a Sajnos Nem és a Five Five Five, melyek közül háromhoz videóklip is készült. Tizedik dalként a zenekar A Lány című slágert emelte be a 2018-ban megjelent Minőségi Üzenet című nagylemezükről, ami az új lemezen a Bácsiztatás címet kapta.

A Rühös Foxi, elsőnek Magyarországon, egy adok-veszek online felületen prezentálja a Wellness Oratorium címre hallgató új lemezét.

Vatera online premier

Producer, keverés, mastering: Takács Zoltán Jappán

A Rühös Foxi a

YouTube-on

a Facebookon

Fotó: Nánási Pál

A hosszú élet titka az ősi bölcsesség alkalmazása a modern világban: Jógalégzés
szept. 3., 13:40
A Wellhello legújabb dala teljes K.O.
szept. 3., 13:36