A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

11 év szünet után megtartotta első koncertjét a Rage Against The Machine

2022. július 11., 11:38

Megtörtént a Rage Against The Machine várva várt első fellépése 11 év csendet követően, méghozzá a Wisconsin-i East Troyban, ahol egy pazar best of koncertet nyomtak a 15 legnagyobb slágerükkel – természetesen a Killing In The Name volt az utolsó szám – és egy Bruce Springsteen-feldolgozással.

Bruce Springsteen The Ghost of Tom Joad című száma az énekes-dalszerző azonos című lemezén jelent meg 1995-ben, a Rage Against The Machine pedig a 90-es évek második felében rendszeresen előadta a számot, ami aztán az utolsó, 2000-ben megjelent Renegades című, csupa feldolgozást tartalmazó nagylemezükre is felkerült.

A RATM a július 9-én megtartott Wisconsin-i koncerten hat számot adott elő az 1992-es, a zenekar nevét viselő bemutatkozó albumáról, az 1996-os Evil Empire-ről négyet, az 1999-es The Battle Of Los Angeles-ről pedig ötöt. A zenekar turnéja (Public Announcement Tour) augusztus közepéig tart majd az amerikai kontinensen, majd Nagy-Britannia és Európa következik. Hozzánk legközelebb szeptember 13-án Bécsben lépnek, de el lehet őket kapni Krakkóban (szeptember 15.), Zágrábban (szeptember 17.) és Prágában (szeptember 19.) is. A turné első fele utóbbi városban zárul, majd 2023. februárjában folytatódik (és fejeződik be) Észak-Amerikában.

A Rage Against The Machine az alábbi számokat játszotta a turnényitó koncertjén:

Bombtrack
People Of The Sun
Bulls On Parade
Bullet In The Head
Testify
Tire Me
Wake Up
Guerrilla Radio
Without A Face
Know Your Enemy
Calm Like A Bomb
Sleep Now In The Fire
War Within A Breath
The Ghost Of Tom Joad
Freedom 
Killing In The Name

Végezetül, mivel egy rakás videó is készült az eseményről, mutatjuk, milyen élményben lehet részünk, ha nyár végén vagy ősz elején megnézzük őket valahol Európában.

És a végére maradt az a bizonyos Bruce Springsteen feldolgozás: