A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

12. alkalommal utasították el John Lennon gyilkosának feltételes szabadlábra helyezési kérelmét

2022. szeptember 13., 16:54

Mark Chapmant, aki 1980. december 8-án meggyilkolta John Lennont New Yorkban, mindössze azért, hogy ő is híres legyen, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Bár 2000. óta már többször próbálta elérni azt, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék, eddig nem járt sikerrel. Idén se ment neki.

A most 67 éves Mark Chapman legközelebb másfél év múlva, 2024. februárjában próbálkozhat újra. Idén 12. alkalommal ült le a bizottság elé, és a részletes eredményeket meg a meghallgatás leiratát ugyan még nem tették közzé, de azt már most nyilvánosságra hozták, hogy Lennon gyilkosa továbbra is börtönben marad. A mostani indokot nem tudni, de korábban a megbánás hiánya és bizonyos mentális problémák mellett arra is hivatkoztak a döntőbírák, hogy Chapman élete veszélyben van, ha szabadlábra helyezik, könnyen lehet, hogy végez vele Lennon egyik elvakult rajongója.

A mostanit megelőző meghallgatás 2020-ban volt. Akkor Chapman arról beszélt, hogy micsoda aljasságot követett el 1980-ban, és igazából teljesen megértené, ha az élete hátralévő részét börtönben kéne töltenie. Hisz pusztan önzésből vette el Lennon életét: ő nagyon-nagyon híres volt, és Chapman is az akart lenni. A 2018-as meghallgatásán pedig azt fejtegette, hogy évről évre egyre nagyobb szégyent érez a tette miatt. Legközelebb tehát 2024. telénnek végén próbálkozhat, 69 éves kora előtt alig 3 hónappal.

Bónuszok kíséretében újra kiadja áttörést meghozó második nagylemezét a The xx
nov. 25., 13:05
Ilyen az, amikor Brian Eno Patti Smith-t remixel
nov. 25., 12:41
Februárban érkezik a The Brian Jonestown Massacre 20. nagylemeze
nov. 24., 18:37