A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Egészen különleges belga újcirkusz a Margitszigeten

2022. május 3., 0:10

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programja részeként a belga not standing újcirkuszi társulat május 6-án, 7-én és 8-án  lép fel a margitszigeti Kristály Színtéren. Nem érdemes kihagyni az előadásukat.

Öt előadó, öt jelenet, öt helyszín – jövő hétvégén újcirkusszal sétálhatjuk be a margitszigeti palackozót.
Mire jutnak az artisták a gravitáció ellen különböző tárgyaknak (pl. jégmászó bakancs, bowling golyó, antigravitációs cipő) testükre csatolásával?

Alexander Vantournhout not standing társulat: Screws (csavarok)

Az előadás címét adó Nils Frahm-albumot a zeneszerző törött ujja inspirálta, a cirkográfust – ahogy magát nevezi Vantournhout – pedig a test és az eszköz hol egymást segítő, hol egymást akadályozó viszonya. Az előadás alatt a nézők szabadon járkálhatnak, nézelődhetnek, kereshetnek jó és még jobb perspektívákat, nézhetik az artistákat közelről, távolabbról, vagy a társulat útmutatásait követve.

Vantournhout szereti az utca és a színház távolságát a lehető legkisebbre hagyni: így ehhez az előadásához minden turnéhelyszínen új és szokatlan tereket keres. Budapesten a margitszigeti Kristály Színtérre esett a választása, mely az egykori palackozó üzem épületében talált otthonra a főváros egyik új kulturális és közösségi központjaként. A Kristály Színtér a Budapesti Tavaszi Fesztivál ideje alatt, a fesztivál részeként nyitja meg kapuit.

Alexander Vantournhout (1989) táncos és újcirkuszos képzésből érkezik. Egykerekezést, zsonglőrködést és tánc akrobatikát tanult a brüsszeli Cirkuszművészeti Egyetemen (ESAC), majd kortárstáncot az Anne Teresa de Keersmaeker által vezetett rangos tánciskolában, a PARTS-ban. Mozgáskutatásra fókuszáló, akár a kegyetlenségig kompromisszummentes darabjaival bejárta a világot – Raphaël (2018) és Red Haired Men (2019) című darabjait már a Trafóban is láthatta a közönség.

A darab előzetese:

Alexander Vantournhout / not standing (BE)

Csavar Kristály Színtér (régi Margitszigeti ásványvíz-palackozó)

  1. május 6. | 17:00 & 19:00
  2. május 7. | 17:00 & 19:00
  3. május 8. | 17:00 & 19:00

60’

További infó