A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nashville-ből az Akváriumba – Áron András koncertje szombat este

2023. január 4., 16:14

A LAZARVS frontembere, a szólóban és másik zenekarával, az Aron Andras & The Black Circle Orchestrával is aktív Áron András, vagyis Apey tavaly  év végén vette fel hatodik szólólemezét Nashville-ben. A The Moment című album idén fog megjelenni, és reméljük, január 7-i Akvárium klubos koncertjén már hallhatunk egy-két számot róla élőben.

Áron András Apey (LAZARVS, Trillion, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, ex-Neck Sprain) első önálló albuma, a 2010-ben megjelent Feathers, Black Flowers még a gyermekkoráról szólt. 2016 májusában mutatta be második lemezét, a Foxest. Az albumon tizenegy dal kapott helyet, melyeket személyes érzései, alvászavara és az éjszakában felszolgálóként töltött évei ihlették. Egy évvel később 2017-ben megjelent harmadik nagylemeze a Stranger.

2018-ban turnézott és nyáron fellépett Magyaroszág legnagyobb fesztiváljain. 2018 szeptemberében meghívást kapott a Lollapalooza fesztiválra Berlinbe. 2019-ben fellépett Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon.

2019 februárjában kiemelkedő dalszerzői teljesítményéért, sokoldalú hangzásvilágáért díjazta az Artisjus az év junior dalszerzőjeként. „Kevés olyan sokoldalú dalszerző szaladgál a világban, aki egyszerre több műfajban, önazonosan, egyedi saját hanggal és hiteles üzenettel megállja a helyét. Áron András dalaiból árad az a fajta erőlködésmentes attitűd, ami segít elhinni: zenei mondanivalója egyetemes, dalszövegei mélyről merítenek, de mégis egyszerűséget hordoznak. Legfőbb erénye a tiszteletreméltó és inspiráló bátorság, a kompromisszumok nélküli művészi hang, az őszinteség önmagáról és világnézetéről” – mondta róla Jónás Vera.

2020 őszén jelent meg negyedik nagylemeze, a Book of Changes, pár hónappal később pedig elnyerte a második Fonogram-díját a LAZARVS negyedik lemezével. 2021 nyarán jelentette az áthangszerelt Changes című ötödik nagylemezét, melyet már az új zenekarával, a Black Circle Orchestra tagjaival rögzített. Az új formáció a nagy érdeklődésnek köszönhetően helyt kapott minden nagyobb magyar fesztivál nagyszínpadán, illetve telt házas koncertet adott a Magyar Zene Házában.

2022 októberében András lehetőséget kapott hogy Nashville-ben rögzítse a hatodik nagylemezét a Prime Recording Stúdióban Derek Garten producerrel, aki többek között olyan előadókkal dolgozik mint Brittany Howard, Taylor Swift, Jewel. A tíz számos The Moment című album az idén fog megjelenni.

Addig is itt egy Neil Young-feldolgozás Apey-tól, amit most tett közzé:

Facebook-esemény

Fotó: