A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Guns n’ Roses újra Budapesten!

2023. február 21., 18:05

A Guns N’ Roses 2023-ban újra útra kel világkörüli turnéjával, stadionokban, fesztiválokon és arénákban lépnek fel a nyár és az ősz folyamán. A zenekar június 5-én Tel Avivban kezdi a turnét, és július 22-i athéni koncertjükig bejárják Európát. Budapesten, a Puskás Arénában július 19-én lépnek fel.

A Guns N’ Roses először 1992-ben adott koncertet a Népstadionban, és az az este mára legendássá vált, nem így a 2006-os fellépés, amikor is Axl Rose legalább három órát késett a BS-ben, de ez már a múlt, reméljük, azóta kapott egy pontos órát.

A Guns N’ Rosesról mára szinte mindent tudunk, amit tudni akarunk, a zenekar a globális popkultúra részévé vált. Mérföldkőnek számító 1987-es nagylemezük, az Appetite for Destruction a valaha volt legnagyobb példányszámban elkelt amerikai debütáló albuma, és egyben minden idők 11. legtöbb példányban fogyott lemeze, míg az újraegyesülésüket követő Not In This Lifetime elnevezésű turnéjuk (2016-2019) minden idők negyedik legnagyobb bevételű koncertturnéja lett, több mint 5 millió eladott jeggyel.

1991-ben a Guns N’ Roses lesokkolta a világot 7-szeres platinalemez státuszt elért Use Your Illusion I.-II. című dupla albumával, amelyek megjelenésükkor kibérelték a Billboard slágerlista első két helyét. A 100 millió feletti lemezeladásuk része még a G N’ R Lies (5x platina), a The Spaghetti Incident? (platina), a Greatest Hits (5x platina) valamint a Chinese Democracy (platina) című albumok is. Emellett ők a világ egyik legtöbbet streamelt rockzenekara, átlagosan havi 24 millió hallgatóval a Spotifyon.

A Guns N’ Roses azonban nem áll le, 2023-ban az új turné mellett további meglepetések is várhatók – a Nightrain továbbra is teljes sebességgel robog.

Belépőkhöz elsőként a hivatalos rajongói klub, a Nightrain tagjai juthatnak február 22-én 10 órától. Jegyelővételi lehetőség a regisztrált Live Nation tagok számára is elérhető lesz február 23-án 10 órai kezdettel. A teljeskörű jegyértékesítés február 24-én, pénteken 10 órakor indul, a budapesti koncertre a www.livenation.hu oldalon keresztül.

A rajongók különböző VIP csomagok közül is választhatnak, amelyek többek között prémium jegyeket, koncert alatti VIP Bár lehetőséget, koncert előtti Paradise City Lounge bejutást, valamint limitált Guns N’ Roses VIP ajándéktárgyakat is tartalmaznak.

Guns N’ Roses tagjai: Axl Rose (ének, zongora), Duff McKagan (basszusgitár), Slash (gitár), Dizzy Reed (billentyűs hangszerek), Richard Fortus (ritmusgitár), Frank Ferrer (dobok), és Melissa Reese (billentyűs hangszerek).  

Facebook-esemény