A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

14 zenekart támogat Lovasi András

2020. december 3., 1:36

Lovasi András a raktárkoncertes támogatási összegéből, sőt, annak kétszereséből pályakezdők stúdiófelvételeit finanszírozza.

A Kiscsillag frontembere eredetileg azt tervezte, hogy a zenekar raktárkoncertjéért kapott 1 millió forintból néhány együttes felvételeire ad lehetőséget stúdiójában, ám a pályázat sorsa másképp alakult. Elképesztő mennyiségű, 376 hanganyag érkezett be, ráadásul ezek közül nagyon nehéz volt választania. A pályaművek feldolgozása után, amely a tervezett egy hét helyett másfél hónapot vett igénybe, a Lovasi vezette zsűri úgy döntött, hogy 14 együttes számára biztosítanak stúdióidőt. További 12 együttes pedig 50 százalékos áron veheti igénybe az LA Gardens stúdió szolgáltatásait, ha élnek ezzel a lehetőséggel. Így az össznyeremény a tervezettnek több mint a kétszerese, összesen 2 és fél millió forint lett.

A fő szempont, meséli Lovasi, a szellemes-érdekes hanganyagok kiválasztása mellett nem titkoltan az volt, hogy olyanok kapjanak stúdiózási lehetőséget, akiknek ebben még nincs tapasztalata, vagy erre még nem volt lehetősége. Így Lovasiék főként olyanokat választottak, akik még pályakezdők, és akiknek a stúdiófelvétel elkészítése komoly lökést jelenthet a pályán. Különösképpen a zeneipart jelenleg sújtó járványhelyzetben.

A kiválasztott 14 zenekar mindegyike 3 nap stúdióidőt kap, melyet tetszőlegesen tölthetnek el Lovasi stúdiójában – felvétellel vagy felvétellel és utómunkákkal.

A nyertesek: Gidmin’Rém; Bajdázó; Temesi Blanka; Abigél; Meteo; The Whatevers; Sauropoda; ABEL marton nagy; Kontraszt; Kései kitérő; Fodor Dávid; Hold utca; Rekamié; Legbelsőkör.

A történet itt azonban nem ér véget. Az LA Gardens stúdió Facebook-oldala a továbbiakban beszámol majd a nyertesek stúdiómunkálatairól, a győztesek dalgyűjteményét pedig egyfajta virtuális válogatáslemezként Lovasi András bemutatja majd Facebook-oldalán valamikor 2021-ben. A budapesti Központ klub jelezte, hogy amint a lehetőségek adottak lesznek, szívesen biztosítanak fellépési lehetőséget néhány pályázónak, akik egyébként bekerültek a Fishing On Orfű szervezőinek látókörébe is.

Lovasi András Ofiicial

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14