A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

16 év után új nagylemezt ad ki a The Zutons

2023. november 15., 11:11

A The Zutons liverpooli zenekar, ami 2001 és 2009 között létezett, majd feloszlott. 2016-ban rövid időre újra összeálltak, majd 2018-ban ismét, de akkor már úgy is maradtak. És már nemcsak koncerteznek, hanem egy új nagylemezt is készítettek.

A liverpooli The Zutons hasonló utat járt be, mint a Pixies. Pár év és néhány nagyon jó nagylemezt követően felbomlottak, majd egy jól sikerült, de csak rövid időre szóló újjáalakulást követően 2018-ban ismét összejöttek, és ezúttal nemcsak átmenetileg, hanem úgy tűnik, hosszabb távon. Első körben mindössze koncerteztek, most viszont bejelentették, hogy 2024. április 26-án egy új nagylemezt is kiadnak, aminek már címe is van: The Big Decider. Az Abbey Road stúdióban felvett nagylemeznek két producere is volt, Nile Rodgers, akivel a zenekar elég sokat dolgozott együtt az utóbbi években, illetve Ian Brodie, akivel pedig az első nagylemezüket is készítették.

A zenekar egyetlen női tagja, a szaxofonos-vokalista Abi Harding a zenekar sajtóközleményében úgy fogalmazott, hogy a gitáros, énekes és fő dalszerző Dave McCabe nagyon sok mindenen ment keresztül az elmúlt években, és ezekből az élményekből vette az inspirációt. Van ezek között családi tragédia éppúgy, mint rehabon való tartózkodás. Viszont szerinte ezek az élmények csak jobb dalszrzővé tették őt, és így a The Zutons egy igazán mély és erős lemezzel tér vissza. Úgy legyen! Új dalt egyébként még nem osztottak meg a nagylemezről, viszont egy videót a munkáról igen, és az abban hallható dalrészletek kimondottan meggyőzőek.

Szerző:
Missy Elliottot kilőtték az űrbe!
júl. 17., 13:05