A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

2022-ben a Whitesnake Budapestre is elhozza búcsúturnéját!

2021. november 22., 20:40

A Deep Purple énekese, valamint a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, David Coverdale által alapított legendás rock’n’roll banda, a Whitesnake bejelentette, hogy világkörüli búcsúturnéra indul. Ennek programja a zenekar 13 stúdióalbumának dalaiból áll majd, a rock’n’roll 40 éves történetének egyik legnagyszerűbb katalógusának legnagyobb slágereiből. A Whitesnake Budapestre, azon belül is a Barba Negrába 2022. július 4-én érkezik.

Az 1978-ban alapított Whitesnake multi-platina eladásokat tudhat magáénak olyan lemezekkel, mint a Trouble, a Lovehunter, a Ready and Willing és a Come an’ Get It, vagy a Slide It In és a zenekar nevét viselő, 1987-es album. Ezekről a lemezekről számtalan top 10-es dal származik, mint például a listavezető Here I Go Again és Is This Love, valamint a felejthetetlen riffel bíró Still Of The Night. Utoljára 2020-ban jelent meg lemezük Red, White & Blues Trilogy címmel, ami a legnagyobb slágereik újrakevert és remixelt verzióit tartalmazza.

Tehetség és szenvedély egyaránt kellett a Whitesnake megalapításához csakúgy, mint 2022-es visszatérésükhöz. A világhírű banda David Coverdale (ének), Reb Beach (gitár/vokál), Joel Hoekstra (gitár/vokál), Michale Devin (basszusgitár/vokál), Tommy Aldridge (dob) és Michele Luppi  (billentyűs hangszerek/vokál) összetételben turnézik, valamint bemutatkozik velük egy friss tehetség is, Dino Jelusick (billentyűs hangszerek/gitár/vokál). David Coverdale már most nagyon izgatott:

„Izgatottan várjuk, hogy felléphessünk a Barba Negrában Budapesten 2022-ben, a búcsúturnéval ünnepelve a Whitesnake örökséget, amely közel 50 éve hódítja meg a rocklistákat világszerte. Nagyon örülök, hogy a rendkívül tehetséges Dino Jelusick-ot is a Whitesnake-ben üdvözölhetem. Amióta 2 évvel ezelőtt együtt játszottunk Zágrábban, rajta volt a szemünk és a fülünk. Szeretni fogjátok! Megtiszteltetés, és hálás vagyok, hogy már majdnem 50 éve lehetek része ennek a csodálatos világnak. Ünnepelhettünk, felejthetetlen pillanatokat oszthattunk meg és élhettünk át emberek millióival és mindenkivel, aki csatlakozott hozzánk ezen a csodálatos utazáson. Nagyon szeretem a közös élményeket, és egyszerűen szeretem a munkámat, és mindig is szeretni fogom – majdnem 5 évtizednyi dekadens, mennyei és hidegvérű móka után!! Köszönöm nektek!”

A budapesti előadásra jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon kaphatók. Limitált számban Early Bird jegyek vásárolhatók 14.900 forintért, utána a belépők 16.900 forintba kerülnek majd.