A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

21 év után feloszlik a Blind Myself – legyen szép a búcsú Kulka Jánossal

2016. január 30., 13:51

A kilencvenes években indult együttes a budapesti hardcore egyik legöregebb bútordarabjaként, két évtized és nyolc stúdióalbum után fejezi be működését. A rajongók nagy szerencséjére a zenekar az egész 2016-os fesztiválszezont a búcsúzkodásnak szenteli majd.

bms_2

Két évtized után feloszlik a Blind Myself – a hírt a zenekar hivatalos Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, fájdítva a lokálpatrióta, magyar hardcore-rajongók szívét. Az 1995-ben alakult együttes 1999-ben jelentette meg első nagylemezét a Warnernél, az ezredfordulót követően pedig még az Egyesült Államokba is eljutott, ahol a kaliforniai Ignite fogadott vendégzenekaraként turnézott. A Blind Myself 21 éves fennállása alatt nyolc stúdióalbummal rukkolt elő, melyek közül az utolsó négy magyar nyelvű lemez összesítve adja ki a zenekar Négyszögöl-szériáját.

Bár a Blind Myself papírforma szerint pontott tett a történet végére, a gyakorlatban egészen őszig búcsúzkodik a rajongóitól, akiknek a tavaszi klubturné mellett egy igen intenzív nyári fesztiválszezon is rendelkezésükre áll majd, hogy elmorzsoljanak néhány könnycseppet a csatakos vadkanmetál hazai helytartóinak távozása alkalmából. A szakítást megkönnyítendő, alább az együttes Kulka Jánossal forgatott, combosodó videoklipje.

Címkék: