A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

29 év után került elő a gitár, amely nélkül nem lenne Guns N’ Roses

2016. október 12., 12:09

Slash egy cafrangos, BC Rich márkájú hangszert használt a Guns N’ Roses első éveiben, ezen a gitáron szólaltatva meg először az együttes olyan slágereit, mint a Welcome to the Jungle vagy a Sweet Child O’ Mine. Az 1987 óta kallódó elektromos gitár most aukción keres magának új gazdát.

slash1

Közel harminc év után került elő Slash, a Guns N’ Roses első éveiben használt elektromos gitárja. A Guitar World információi szerint a BC Rich márkájú hangszert Slash és eredeti gitártechnikusa, Jason Solon is sikerrel azonosította, azzal a Warlock modellel, melyet a gitáros a nyolcvanas években, a Guns N’ Roses első éveiben használt.

Slash 1984-ben jutott hozzá a gitárhoz, melyet aztán a Guns N’ Roses 18 korai, Hollywood-i fellépésén főhangszerként használt. A Warlock különös nagy jelentőséggel bír a zenekar történetében, ez volt ugyanis az a hangszer, amelyen Slash megírta az együttes 1987-es debütáló albumán található két legnagyobb slágert, az Welcome to the Jungle-t és a Sweet Child O’ Mine-t.

slash-bc-rich-warlock-inset

A gitár, mely 1987-ben került el Slash tulajdonából, közel három évtizeden keresztül vándorolt, míg végül a Julien’s aukciósházhoz került. A hangszer a Los Angeles-i intézmény november 4-i árverésén került kalapács alá, eredeti tokjával, Slash eredetigazolásával, valamint a a gitárral játszott Guns N’ Roses koncertek listájával egyetemben.

Címkék:
SzínházTV: a színház Netflixe – új évad október 1-jétől
szept. 30., 11:12