A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

30 év: bravúros képpárok évtizedes eltéréssel

2016. november 18., 17:42

Chris Porsz a hetvenes évektől kezdve dokumentálta az angliai Peterborough kisvárosának mindennapjait, az abban szereplő jellegzetes arcokat. A fényképész az utóbbi éveket egykor volt alanyai felkutatásával töltötte, annak érdekében, hogy tíz, húsz vagy akár harminc éves kihagyást követően, közösen reprodukáljanak néhány egykor elcsípett pillanatot.

Kevés meghatóbb, egyben megrendítőbb módon ábrázolható az idő fájdalmas múlása, mint egy fénykép újraalkotásával. Chris Porsz kordokumentációs múltja egyenest a hetvenes évekből ered, mikor a fiatal fényképész nekiállt megörökíteni a brit Peterborough kisvárosának népét.

Porsz fotóinak főszereplői a közösség jellegzetes karakterei, elkapott pillanatok, melyeket évtizedekkel később egészen drasztikus módon helyezett kontextusba. A fényképész hosszú évek elteltével kutatta fel a képeken szereplőket, hogy őket jelen élethelyzetükből kiragadva alkossa újra az régvolt pillanatokat.

Az eredmény egy egyszerre szívmelengető- és facsaró sorozat, mely drámai képet fest a szétváló emberi sorsokról és az apró gesztusok időtlenségéről.