A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

30 éves a Pixies ikonikus albuma, a Bossanova – tedd magadévá a lemezt

2020. június 29., 21:26

A Pixies Bossanova című lemeze 2020 nyarán 30. évfordulójához érkezik, amit a kultikus zenekar egy egészen különleges kiadással ünnepel meg.

1990 különösen termékeny időszak volt a Pixies történtetében. Harmadik lemezük előtt nem sokkal Kim Deal a The Breeders-zel is megjelentette debütlemezét, Pod címmel.
Az 1990. augusztus 13-án megjelent Bossanova című albumon a zenekar folytatta Gil Nortonnal a közös munkát, miután második lemezükön, a Doolittle-ön sikeresen ment az együttműködés. Boston helyett Los Angelesben rögzítették az anyagot (a Blown Away című dal kivételével, melyet 1989-es európai turnéjuk során, Berlinben vettek fel).

A Bossanova változatos, sokszínű lemez. Mose Allison jazz és blues zongorista előtti tisztelgésül helyet kapott rajta az Allison című dal, illetve először került fel egy feldolgozás Pixies albumra: a The Surfstones Cecilia Ann című szerzeménye. De tökéletes példa a változatosságra a Velouria és a Dig for Fire is. Némileg előtérbe kerültek a surf és a space rock hatások, a sci-fi tematika pedig a szövegekben és a borítón is visszaköszön.

Hogy méltóképp megünnepelje a Bossanova harmincadik jubileumát, augusztus 7-én a 4AD kiadó egy limitált kiadású vörös vinylt jelentet meg az eredetileg hozzá tartozó 16 oldalas füzettel együtt, ami korábban csak a brit nyomattal volt elérhető.

Pixies – Bossanova (30th Anniversary Edition)

A1. Cecilia Ann

A2. Rock Music

A3. Velouria

A4. Allison

A5. Is She Weird

A6. Ana

A7. All Over The World

B1. Dig For Fire

B2. Down To The Well

B3. The Happening

B4. Blown Away

B5. Hang Wire

B6. Stormy Weather

B7. Havalina

Az albumot itt előrendelheted.

Fotó: Kevin Westenberg, 1990

BUDAPEST TELI VAN FALUVAL – INDUL A RADNÓTI SZÍNHÁZ PODCAST-SOROZATA
nov. 20., 16:45