A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

31 éves korában meghalt Nick Cave házasságon kívül született fia, Jethro

2022. május 9., 18:02

Jethro Lazenby házasságon kívül született 1991-ben, és nyolcéves volt, amikor megtudta, hogy az apja Ausztrália leghíresebb rocksztárja, Nick Cave. Akkor találkoztak először. Jethro problémás ember volt, aki többször került börtönbe az erőszakos természete miatt, amiről nemrég kiderült, hogy az oka egy mentális betegség volt: skizofréniában szenvedett. Halálának oka egyelőre nem ismert.

Nick Cave-nek négy fia született. 2000-ben jöttek világra a zenész második feleségével, a brit ex-modellel, Susie Bickkel közös ikrei, Earl és a 2015-ben balesetben elhunyt Arthur. 1991-ben született meg a brazil újságírónővel, Viviane Carneiróval kötött első házasságából Luke – és ugyanebben az évben, pár hónappal később Jethro, aki egy alkalmi kapcsolat gyümölcse volt. Vele viszont csak akkor találkozott először Cave, amikor a gyermek nyolcéves lett.

A kimondottan széparcú fiút még tinédzserként felfedezte a modellszakma, majd színésznek állt – szerepelt többek között a 2011-es My Little Princess című moziban is –, később fotósként próbálkozott karriert építeni. Közben megmutatkozott egyre erőszakosabb természete is. Előbb 2018-ban került börtönbe, miután az akkori barátnőjét többször is bántalmazta. Majd idén tavasszal már az anyjával volt erőszakos, és ezért tartóztatták le. A bíróság előtt a védői azzal védekeztek, hogy nem sokkal korábban skizofréniát állapítottak meg Jethro-nál, ami nagyban befolyásolta a viselkedését. Most pedig, 31 éves korában holtan találták Nick Cave második gyermekét. Hogy miért és hogyan halt meg, azt egyelőre nem tudni, az énekes-dalszerző pedig azt kérte mindenkitől, hagyják most a családját gyászolni. Béke poraidra, Jethro (Cave) Lazenby!

Az AIDS világnapja alkalmából, 20 évvel megjelenése után, rengeteg bónusszal felkerült a streaming felületekre a nagyszerű Fela Kuti tribute album
dec. 2., 11:50