A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

33 év után oldódott meg Ozzy Osbourne legendás vizelési problémája

2015. november 8., 21:00

Több, mint három évtized elteltével tért vissza Ozzy Osbourne a texasi San Antonioban található Alamo-emlékműhöz, ahol az énekest 1982-ben női ruhában, köztéren való vizelésért előállították és zenekarával együtt tíz évre kitiltották a városból.

411222

A törvénnyel való legendás konfliktusának színhelyét látogatta meg Ozzy Osbourne a History Channelen futó showja legújabb epizódjában – számolt be róla az NME. A Black Sabbath énekesét 1982-ben állították elő a texasi San Antonioban, miután az akkor erősen ittas, női ruhában parádézó Osbourne levizelte az alamoi ütközet, a városban található emlékművét. Az alamoi erőd ostroma kulcsfontosságú esemény volt a texasi forradalom történetében: az 1838 februárjában indult hadműveletben a komoly túlerőben lévő mexikói csapatok az alig kétszáz texasi védő mindegyikével végeztek. Az alamoi ütközet helyszínét lényegében vértanúk által szentelt területnek minősítő helyiek szerint, a bosszú hevének köszönhető, hogy a texasi erők ugyanazon év áprilisában San Jacintónál döntő győzelmet arattak a mexikói milícia felett.

1982-es vallomása szerint Osbourne egy „nagyobbacska szemétkupacnak” nézte az autentikus mód megjelölt emlékművet. A jobbára a konzervatív szigorral azonosított Texasban a helyzetet súlyosbította, hogy az énekes az incidens során felesége ruháit viselte, mivel az – annak érdekében, hogy férje ne hagyhassa el a hotelszobát – eldugta Osbourne ruháit. A bíróság ítélete szerint a Black Sabbathot örökre kitiltották a városból, mely döntést a kilencvenes évek derekán tíz évre mérsékelték, igaz, ehhez szükség volt Osbourne tízezer dolláros, az Alamo-emlékmű védelmére fordítandó hozzájárulására.

Címkék: ,