A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

4 éves a Drastik Putto – Mihalik Ábel zenekara a Zomborival ünnepel

2016. február 16., 16:00

Mihalik Ábel (ex-Kispál és a Borz, Kiscsillag) saját zenekara, az immáron négy éves Drastik Putto és a fúziós világzenét játszó Zombori télzáró koncertje a Gozsdu Manó Klubban, február 19-én (pénteken) este 8 órától lesz. Meglepetés vendégként Zentai Márk (Mōrk) és Fekete István (The Carbonfools) is csatlakozik az est fényének emeléséhez.

drastik_photo2

2012 elején Mihalik Ábel gondolt egyet, és létrehozta saját, „szürreál pop” formációját. Szinte azonnal stúdiómikrofont ragadott, sőt mi több, a basszusgitárját is elővette. A Bosszúból galamb című lemez nagy port kavart, hiszen a Zeneakadémiát végzett dobművész minden egyes szólamot maga játszott fel rajta, önállóan írt dalait sikerre hangolva ezzel. Később viszont rájött, hogy a színpadon nem tud egymaga megbirkózni a számok során használt, rengeteg hangszerrel, így olyan elismert zenészeket gyűjtött maga mellé, mint Csókás Zsolt (Kéknyúl Hammond Band), Bubenyák Zoltán (Back II Black), Borbély Mátyás (Mr. Moodburn) és Nagy Zsolt (Pankastic), akik azóta is a zenekar törzsét alkotják. Hogy milyen érési folyamatokon mentek keresztül a fiúk az elmúlt négy évben, az a készülő új lemez trekkjein – amiket már természetesen közösen játszanak fel, csepegtetve némi ízelítőt az élő fellépéseken is – remekül hallható. Hétköznapi szituációkról szóló szövegek és társadalomkritikus szemlélet – ez a Drastik Putto, pont. Na, meg Csókás gitárszólói, szinti-effektek, amivel még az ágynyikorgás is utánozható és egy olyan ritmusszekció, amit hallgatva biztos nem fogsz leülni a söröddel.

Januártól forog az első klip, és legkésőbb nyár végén már az új albumra is pöröghetünk. Szóval, legyetek résen!

Születésnapjuk hangulatos megünneplésére a Drastik Putto nem kisebb koncertpartnert invitált meg a Gozsduba, mint a Zomborit. A szintén öttagú zenekar 2013-ban tűnt fel a Talentométer tehetségkutatón, és ugyanabban az évben adta ki első EP-jét, a még főleg moldvai népzenére, progresszív elektronika, valamint jazzre épülő Napvilág, Holdvilágot. Az együttes hangzásvilága meglehetősen egyedi, amelyben a népi hangszerek (kaval, furulya) komoly szerepet kapnak. Az első, teljesen önálló, folkos hangzást megőrző, de ugyanakkor indie-poposabb „Egyedül vagyok” című dal 2015-ben született, akárcsak a hozzá kapcsolódó klip, Csordás Zita énekes révén. Az együttes tavaly végigkoncertezte a nyarat, fellépett a WOMEX magyar showcase napján, majd elkészítette második, ötszámos, Sekisebe című EP-jét, a címadó szám klipjével együtt.

zombori_photo2

Helyszín: Gozsdu Manó Klub (1075 Budapest, Gozsdu Udvar, Király utca 13.)
Jegyár: 800 Ft.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33