A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

40 éve eltűnt ereklyéit kapta vissza Patti Smith

Open Air Rádió
2015. október 21., 12:49

Patti Smithnek egy rajongója juttatta vissza azokat a személyes tárgyakat, melyeket közel 40 éve lophattak el az amerikai énekesnő turnébuszával egyetemben. A négy évtizedet késő ajándék kosár részeként került elő az a felső is, amelyet Smith 1978-ban a Rolling Stone kultikus címlapfotóján viselt.

patti-smith-people-have-the-powe1

Igencsak meglepték Patti Smitht, mikor egy illinoisi egyetemen új, M Train című könyvéből tartott felolvasását követően a közönség soraiból, a 40 éve ellopott személyes tárgyait tartalmazó zsákot nyújtottak át neki.A Guardian értesülései szerint a zsákban azok a ruhák és személyes tárgyak voltak, amelyekről Smith azt hitte, a turnébuszával együtt ellopták, még 1979-ben.

A jótevő nem más, mint az 56 éves Noreen Bender, aki évtizedek át egy Bob Dylan-szuvenír-szatyorban őrizgette a Smith tulajdonát képző Keith Richards-mintás pólót, egy világos felsőt és egy mintás kendőt. Az események könnyekig meghatódó Smith a közönségnek magyarázta, ezt a felsőt viselte Rolling Stone 1978-as címlapfotózásán, a kendő pedig testvéréhez, egyben turnémenedzseréhez, Todd Smith-hez tartozott, aki 1994-ben halt meg.

patti

Bender saját bevallása szerint egy chicagoi barátnőjének férfiismerősétől jutott a ruhákhoz, melyek minden bizonnyal abból a bérelt turnébuszból származnak, melyet 1979-ben Patti Smith illinoisi fellépése után loptak el. A buszban Smith zenekarának erősítői, gitárjai voltak – összesen 11 millió forint értékben –, melyek soha nem kerültek elő.

Szerző: Open Air Rádió