A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

40 éve jelent meg a Joy Division Unknown Pleasures című örök érvényű lemeze

2019. június 14., 17:11

A világ egyik legkultikusabb zenekara, a Joy Division 1979. június 15-én jelentette meg a világ egyik legkultikusabb albumát, az Unknown Pleasurest. A 40. évfordulóra minden lemezen szereplő számhoz videoklip készül, és újra kiadják a nagylemezt ellenállhatatlan formátumban és csomagban. A Csernobil című sorozat egyik szereplőjével, az izlandi Baltasar Breki Samperrel készített I Remember Nothing videója már meg is érkezett.

Az Unknown Pleasures megjelenésének 40. évfordulóját megünneplendő, az év folyamán ismert rendezőkkel, művészekkel és fiatal filmesekkel készít további kilenc videót a zenekar. Az I Remember Nothing klipjét Helgi és Hörður rendezte, akik korábban dolgoztak már a Sigur Rósszal és Yoko Onóval.

A Joy Division basszusgitárosa, Peter Hook (akit tavaly novemberben láthattunk itthon utoljára a Dürer Kertben) jövőre egy az egyben adja elő élőben az Unknown Pleasurest és a Joy Division másik klasszikusát, a Closert, ami pedig jövőre lesz negyven éves. A két koncertre 2020. május 15-én és 16-án kerül sor a londoni O2 Academy Brixton koncertteremben.

Végül: a jeles évfordulóra természetesen újra kiadják az Unknown Pleasurest, méghozzá 180 grammos rubintvörös vinylen. A borítója más lesz: az az eredeti ötlet alapján készült, a lemezhez pedig még jár egy fehér Unknown Pleasures póló.

Az album már megrendelhető itt.

Az Unknown Pleasures dalai természetesen rendszeresen hallhatók az Open Air Rádióban is.

A szerdai Rühös Foxi koncert (mozgó)képekben
ápr. 21., 18:52
KOTTAMAGYAR Vol. 22 – HÁTTAL A VILÁGVÉGÉNEK
márc. 27., 17:32
Jó kedved van? Nézd meg a TOOL új videóját, egyből elmúlik
márc. 22., 15:21