A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

40 éve jelent meg az R.E.M. debütáló EP-je, most újra kiadják

2022. június 28., 18:00

Az ötszámos Chronic Town EP 1982. augusztus 24-én jelent meg eredetileg, az újrakiadás pedig pár nappal a kerek évforduló előtt, 2022. augusztus 19-én jelenik meg.

Az R.E.M. a Radio Free Europe című kislemezzel tette le a névjegyét 1981 nyarán, majd bő egy évvel később jött a folytatás, a bemutatkozó EP, a Chronic Town 5 darab kiváló és hibátlan számmal. Mitch Easter, a lemez producere az új megjelenés kapcsán azt nyilatkozta, hogy „ha a Radio Free Europe volt az útjelző tábla, a Chronic Town a térkép”.

Az ötszámos EP két részből állt, a háromszámos A oldal kapta a Chronic Town, míg a kétszámos B oldal a Poster Torn alcímet. Bár az újszerű zene kicsit zavarba hozta a kritikusokat, de alapvetően jól szerepelt a lemez, a Village Voice 1982-es, évvégi Pazz & Jop listájának EP szekciójában a második helyet szerezte meg magának.

Az újra kiadásra kerülő Chronic Town megjelenik cd-n, hallgatva az idők szavára, kazettán és ún. picture disc-en, ami végül is egy olyan vinyl lemez, amelyiknek a teljes felületén, így a lejátszási részén is egy kép található – ami nyilván a lemezborító lesz maga, de ezt csak feltételezzük.

A nyitó dalhoz, a Wolves, Lowerhez még egy puritán klip is készült annak idején, végezetül mutatjuk is, ha még nem láttad volna, ha meg már láttad, akkor meg érdemes újranézni.

Szerző:
Címkék: ,
PJ Harvey karácsonyi ajándéka a rajongóknak egy új koncertfilm
dec. 10., 15:15