A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

40 éves lett minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma, Michael Jackson Thrillerje

2022. november 30., 15:40

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michel Jackson legendás albuma, a Thriller. Ebből az alkalmából a Sony Music, az Estate of Michael Jackson szervezettel karöltve kiadta a Thriller 40 című albumot, amelyen az énekes már jól ismert remekművei mellett, eddig soha nem hallott különlegességek is megtalálhatók.

Nemcsak a bónuszokkal újra kiadott Thriller album, hanem mellette a szintén számos új élményt nyújtó Thriller mix is elérhetővé vált, többek között egy 360 Reality Audio az Amazon oldalán, Spatal Audio az Apple Music-on és több híres hangmérnök munkája is, amellyel leróják tiszteletüket Jackson előtt. És ha ez nem lenne elég, az eredeti Thriller és Beat It kisfilmek most először 4K-s változatban is elérhetőek, a videó anyagait az eredeti felvételekből konvertálták át.

A Thriller 40 a világ legtöbbet eladott albumát hivatott megünnepelni. Világszerte pop up eventek és egyéb különleges események ünneplik meg a Pop Királyának munkásságát. Michael Jackson elképesztő albuma egy azóta is megdöntetlen rekordnak számító 8 Grammy-díjat nyert, számos zenei korlátot döntött le és örökre megváltoztatta a popzenéről és a videóklipekről való elképzeléseinket. 1982-es megjelenése után több mint 500 hetet töltött a Billboard album charton és azóta több mint 100 millió eladásával kiérdemelte a világ legtöbbet eladott albuma címet is. A Thriller 40 minden digitális paltformon és fizikai formátumban is elérhető.