A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

5 bizarr kifogás koncertlemondás esetére

2016. június 18., 15:15

Sonkás szendvics, akaratos feleség és pimasz galambok miatt is mondták már le világhírű előadók fellépéseit. Íme, a legfrappánsabb kifogások parádés csokra.

neily

Neil Young – A kanadai orákulum teljes 1997-es európai turnéját – közte egy Glastonbury fellépést is – lemondani kényszerült, mivel egy sonkás szendvics megfelezése közben véletlenül csúnyán elvágta az ujját. Young később az NME-nek úgy nyilatkozott, ha tudja, hogy ez lesz a konyhai művelet vége, egyben eszi meg a szendvicset. A koncertek lemondásáról szóló közleményét a zenész azzal az ígérettel zárja, a minimális kockázat jegyében egy darabig megmarad a sajtos tésztánál.

01-joe-strummer-milan-1981.w1200.h630

The Clash – Joe Strummer 1982 áprilisában kis híján csődbe vitte a Clash-t, amikor az éppen csúcson járó együttes teljes brit turnéját lemondani kényszerült, miután a frontembernek a koncertkörút kezdete előtt nem sokkal egész egyszerűen nyoma veszett. Strummer-ről családja, barátai is csak később tudták meg, hogy titokban Franciaországba repült, szakállatt növesztett és lefutotta a párizsi maratont.

Morrissey1

Morrissey – A Smith egykori énekese híresen dacos, ha az állatvédelemről van szó. Morrissey 1999-ben egész egyszerűen megtagadta drezdai fellépését, miután tudomására jutott, a koncert helyszíne egykor vágóhídként üzemelt. Tíz évvel később a Coachella fesztivál színpadán hagyta magára zenekarát, miután a közelben sült húst szimatolt. „Égő hús szagát érzem, és istenemre mondom, csak remélni merem, hogy emberi” – szólt akkor a közönséghez.

Noel Gallaghers High Flying Birds

Oasis – A britpop zászlóshajónak majdnem le kellett mondania 1996-os amerikai turnéját, miután Liam Gallagher a kifutópályán döbbent rá, elfelejtett házat vásárolni. „Épp felszálltam a gépre, mikor Liam elviharzott mellettem. Úgy tudom, a felesége hívta fel azzal, miszerint azonnal házat kell vásárolniuk. A turné első koncertje egy 16 ezer fős stadionban volt esedékes, mi pedig ott álltunk énekes nélkül” – emlékezett vissza később Noel, a testvére.

Kings-of-Leon-Final-Four-Tour-2997

Kings of Leon – 2010 júliusában szakította félbe koncertjét az angol rockzenekar, miután a dobos, Nathan Folowill szavaival élve „galambok lényegében Jarred (az együttes basszusgitárosa) szájába kezdtek szarni.” A madárproblémát a helyszínnek felróvó Folowill a joggal elégedetlenkedő közönségnek csak annyit üzent, „ti talán szeretitek, ha leszarnak titeket, de mi nem.”