A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

5 dolog, amit tudni kell A szüfrazsettről

2015. október 21., 18:01

Az év egyik érdekes filmjének ígérkezik A szüfrazsett, amely a feminista mozgalom korai, harcos szakaszát mutatja be. Íme, 5 tény, ami még érdekesebbé teszi.

  • A november 26-án mozikba kerülő film főszereplője, Carey Mulligan áll a plakát középpontjában. A szlogen: Anyák. Lányok. Lázadók. E három szó a színésznőre is vonatkoztatható, aki nemrég szülte meg kislányát, és lázadó alkat.
  • A filmnek eredetileg Harag lett volna a címe, aztán kiderült, hogy Brad Pitt tankos eposzát is így hívják, ezért változtatni kellett.
  • Meryl Streep titokban készült a szerepére. A háromszoros Oscar-díjas színésznő a szüfrazsettek karizmatikus vezetőjét alakítja a filmben, aki az egyik csúcsjelentben gyújtó hangú beszédet mond, amit a tömeg hatalmas ujjongással fogad. A jelenetet nem próbálták el a statisztákkal, hogy valódi legyen a kitörő lelkesedés, amikor a színésznő megjelenik, ezért Streep egyedül készült a beszédre. Az ötlet bevált.
  • A szüfrazsett stábja forgathatott először a brit Parlamentben. Számos kérelem után, a témára való tekintettel beengedték a filmeseket a nagy múltú épületbe. Korábban ha egy film jelenetei a Parlamentben játszódtak, mindig díszletet kellett építeni.
  • A női főszereplők azonnal megvoltak, a férfiakat viszont sokáig kellett kasztingolni. A három női főszereplő, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter és Meryl Streep az alkotók első választása volt, és ők azonnal igent is mondtak. A férfi szereplőkkel viszont sokáig kellett bajmolódni, mert arra panaszkodtak, hogy nem elég jelentős a feladatuk, mivel a nők vannak előtérben…

https://www.youtube.com/watch?v=c_-jBri0648

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33