A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

77 év, 77 sztori: megjelent Charlie önéletrajzi kötete – este koncert a Magyar Zene Házában

2024. május 8., 16:49

Az ország egyik legismertebb előadóművésze, zenésze és hangja, Horváth Károly Charlie eddig a Földön eltöltött 77 évéből 60 éve áll a színpadon. Olyan kalandos élete volt és van, annyi hihetetlen, megrázó, szívmelengető, szívszorító és elképesztő sztorija gyűlt össze ez idő alatt, hogy ezeket most egy csodálatos kiadású kötetben tárja rajongói elé – 77 sztori címmel. A mai könyvmegjelenés alkalmából pedig koncertet is ad este fél 8-tól a Magyar Zene Házában.

Kevés annyira tehetséges, kitartó és alázatos zenész él ebben az országban, mint Charlie. Hatvan éve töretlen lelkesedéssel vagy inkább talán megszállottsággal zenél, mert igazán, szívből zenélni csak így lehet.
Bár akkor ez még nem látszott, karrierje gyerekkorában kezdődött a balettintézetben, ahol egy betegség miatt volt kénytelen a tanulmányait abbahagyni, de végül ez „álruhás áldásnak” bizonyult: ha nem így történik, lehet, hogy harmincéves korára már vissza is vonul, és nem válik azzá a zenésszé és előadóművésszé, aki százezrek életét aranyozta és aranyozza be hangjával Magyarországon és világszerte.
Charlie-nak annyira színes, gazdag, kalandos, a legnagyobb sikerekkel és a legnagyobb tragédiákkal teli élete volt, hogy az tényleg könyvért kiált!
77 sztori című május 8-án megjelent önéletrajzában 77 történetben meséli el 77 évét – akár egy rendes népmesei hős. Sztorijai felemelők, letaglózók, viccesek, szomorúak, hajmeresztőek – csakúgy, mint maga az élet.
A 77 történetet pedig nem más, mint a zene iránt érzett szeretete és az a leküzdhetetlen vágy köti össze, hogy a színpadon állva a közönségnek átadhassa azt a rajongást, amit a zene és a zenélés iránt érez.

Charlie, aki a Charlie Band tagjaival már negyven (!) éve zenél együtt, elismerésekkel, arany- és platinalemezekkel, életműdíjakkal tarkított fantasztikus karrierje során az ország – és olykor a világ – legjobb zenészeivel játszott együtt, és kötött velük örök életre szóló barátságot. És, ahogy Az légy, aki vagy című dalában is énekli, mindvégig megmaradt annak az embernek, aki akkor volt, amikor először fogott trombitát a kezébe.

Soha nem számítottam a sikerre. Egyszerűen csak szerettem csinálni. Sosem gondoltam volna, hogy idáig eljutok. Nagy szerencsém volt, mert mindig kiváló zenészekkel dolgozhattam együtt. Az évtizedek során olyan sok dalt elénekeltem, hogy magamra találtam, önazonos lettem. Nem másolok, úgy énekelek, ahogy én akarok. Negyvenhét éves voltam, amikor befutottam. Nem mondhatni, hogy gyorsan jött volna a siker, alaposan megdolgoztam érte. Másképp nem megy, de az élet már csak olyan, hogy néha még a sok beletett meló is kevés. Szerencse nélkül ma nem lehetnék itt, nem csinálhatnám a nyolcvanhoz közelítve is azt, amit szeretek.”

„Fiatalon híres akartam lenni, ma már úgy gondolom, hogy minél kevesebbet kell szerepelni. A színpadon úgyis megmutatjuk magunkat. Felesküdtünk valamire, és azt csináljuk, ahhoz értünk.

A könyv a Troubadour Books Kiadó gondozásában jelent meg, az újjászületett LEGENDÁK ÉLVE VAGY HALVA sorozat első magyar előadóról készült köteteként.

Ne keresd a könyvet, itt van: https://troubadourshop.hu/charlie

Koncert: https://zenehaza.hu/esemeny/charlie

Szerző:
Egy valóra vált szerenád – pályaelhagyó tanároktól búcsúztak volt diákjaik a Radnóti Színházban
máj. 21., 22:02
Az Only The Poets nyit Yungblud előtt
máj. 20., 18:34
Új dallal jelentkezett a Body Count – hamarosan élőben is hallhatjuk
máj. 20., 18:30
A SopronFesttel kezdődik a hétvégén a fesztiválszezon
máj. 15., 22:14