A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az ex-Orbital-tag Paul Hartnoll albuma 8:58 néven, sok vendéggel

2015. március 31., 20:44

Az Orbital technoduó tavaly októberi feloszlásakor a fiatalabbik fivér, Paul Hartnoll bejelentette, hogy szólóban folytatja 8:58 nevű projektjével, melynek címnélküli albumáról azóta már két videoklipes számot is közzétett az ír filmsztár Cillian Murphy közreműködésével. Most itt a teljes lemez, melyen a további vendéghangok között a Cure-frontember Robert Smith és Ed Harcourt, továbbá egy sor izgalmas énekesnő is szerepel.

A női hangok főleg a folk színtérről érkeztek, a londoni hegedűs-énekesnő Lisa Knapp mellett az észak-angol népzenei hagyományt őrző Rachel Unthank és húga, Becky az együttesükkel szerepelnek (The Unthanks), továbbá visszatérő vendég a brightoni dalszerző-énekesnő Lianne Hall, aki már Paul Hartnoll 2007-es szólóalbumán is feltűnt pár számban – köztük a Cure vezérét is szerepeltető Please-ben, melyből most egy átdolgozott új verzió készült (az 8:58-album másik Robert Smith-vonatkozása, hogy az Unthank nővérek a Cure egy régi slágerének, az 1980-as A Forestnek a feldolgozását éneklik). Ami a lemez záródalában hallható titokzatos énekesnőt, a bemutatkozó anyagán az Archive-tagokkal dolgozó Fable-t illeti, egy kis internetes nyomozással kideríthető, hogy a remek hangú brightoni Holly Cosgrove-ről van szó, aki három éve, 16 évesen a brit The Voice-ban is szerencsét próbált, és nyilván ettől a múlttól szeretne most új felnőtt művésznevén elszakadni.

Ez az lemez a továbbfejlesztése annak, amerre az Orbitallal tartottam. Az utolsó albumunkat, a Wonkyt arra terveztük, hogy élőben játsszuk, de én inkább valami kollaborációs dolgot, egy filmzenei lemezt vagy a koncertalbumot szerettem volna” – mondja Paul, aki az 8:58 projekt fő témájául az órákat és magát az időt tette meg, a hatalmas erőt, amely oly nagy nyomással tud nehezedni az emberi létre.

.
az album eddigi klipjei a Cillian Murphy szereplésével készült 8:58 és The Clock című számokhoz:

.
Paul Hartnoll az élő fellépésekre készül:

http://eightfiftyeight.com/

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39