A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

NagySzínPad élő: ilyen volt a Bohemian Betyars, a matyó-punk ősrobbanása

2016. április 24., 20:59

A NagySzínPad! elődöntőjének második napján az Akvárium Klub falait kirúgó folk-punk Bohemian Betyars a világ nagy koncerthelyszíneiből is képes lenne elővarázsolni a sarki késdobálók és más mulatók diszkrét báját.

betyars

A Bohemian Betyars 2009-ben, a zenekar tagjainak saját bevallása szerint miskolci fiatalok pálinka-delíriumából kerekedett koncertszínház, melynek üzenetét az egészségre még ártalmatlan túlmulatás orvosi definíciójában is érdemes keresni. A Bagossy Brothers Company április 23-i startját követően vasárnap éjszaka az ország elsőszámú nemzeti punk zenekara mutatta meg a budapesti Akváriumban, mit csinálna nyáron a NagySzínPadon.

Hullámvölgyek

A Bohemian Betyars utcazenekar, melyet teljes egészében a közönség soraiból a színpadra visszaverődő energiák határoznak meg. Az együttes azokon a a helyszíneken működik a legjobban, válik igazán természetessé, ahol rajongóit karnyújtásnyi távolságra tudhatja magától. Az Akvárium szóljon bármily pompázatosan, egy mákszemnyit sterilizálta az alaphangon színes-szagos produkciót, melynek hangulata az elszabadult művészlelkek és a Kusturica féle Macskajaj bizonyos jeleneteinek egy csorba söröskorsóban való egyesüléseként volt értelmezhető.

Hullámhegyek

A tánczene sajátossága, hogy milyenségétől függően képes letompítani, illetőleg felfokozni a minket körülvevő világ ingereit: a dalokat esetenként matyómintába burkoló, cigányzenei ritmusokkal és rigmusokkal teletűzdelő Bohemian Betyars képes hidat építeni a legkülönfélébb, de egyként mulatságra kész embertípusok közt. A formáció egyetemes eklektikája végtelen mennyiségű érvet és ellenérvet szolgáltat arra, ki miért járjon vagy épp ne járjon a koncertjeikre, ugyanakkor tényként kell kezelnünk, hogy az egybegyűltek a színpad előtti forgatagban ugrálva, üvöltve, és kiizzadva felszabadultan érezték magukat .

Nagyszínpad?

A BB rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, melyek csak egy előadót manapság népszerűvé tehetnek: habkönnyű, táncolható, a szó minden árnyalatában mókás, és nem tesz fel kényelmetlen kérdéseket. A tömeg hatalmát lebecsülni nem ildomos, a Bohemian Betyars pedig mágnesként vonzza az embereket: kérdés, a lépéskényszer, egy nagyobb ugrás hova vezeti a miskolci mulató-osztagot.

Felkészül

A NagySzínPad! következő, ma esti fellépője hatalmas műfaji csavarral a negyedik nagylemeze küszöbén toporgó Esti Kornél lesz.

A Bohemian Betyars-ra a Nagy-Szín-Pad! versenyén belül április 25-én este 20:00-ig az alábbi link segítségével lehet szavazni.