A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A 2020-as Grammy-gála nyertesei és fellépői

2020. január 27., 7:17

A Los Angeles-i Staples Centerben rendezett 62. Grammy-gálán Billie Eilish tarolt: ő lett az legjobb új előadó, övé lett az év dala és az év hangfelvétele (Bad Guy), az év albuma és a legjobb popalbum (When We All Fall Asleep, Where Do We Go? ), amiért bátyja, Finneas a legjobb hangmérnök és az év producere díjat is megkapta. Lizzo a legjobb urban album mellett pop szólóelőadóként és tradicionális R&B-előadóként is nyert, míg Lil Nas X-et az Old Town Roadért a legjobb klip és popzenei duett kategóriában is díjazták Billy Ray Cyrusszal közösen.

A tradicionális popban az angol Elvis Costello nyert a Look Now nagylemezért, a legjobb rockalbum a Cage The Elephant-féle Social Cues lett, a legjobb alternatív lemez a Vampire Weekendtől a Father Of The Bride, míg metálban a legjobb előadónak a Toolt választották, Gary Clark Jr. pedig a This Landért és annak címadó számáért három díjat is kapott: a legjobb rockelőadó és a legjobb rockdal mellett a legjobb kortárs blues album kategóriát is megnyerte.

A Chemical Brothers duóé lett a legjobb táncdal (Got To Keep On) és a legjobb tánczenei/elektronikus album is (No Geography), a legjobb remixet pedig Tracy Young készítette a Madonna-féle I Rise-ból. Anderson .Paakot a legjobb R&B-albumért (Ventura) és a legjobb R&B-előadásért díjazták (az OutKast-rapper André 3000 társaságában rögzített Come Home című számért), a legjobb rapalbum a Tyler, the Creator-féle Igor, a legjobb rapdal pedig 21 Savage és J. Cole közös A Lotja lett, míg a 33 évesen lelőtt Nipsey Hussle két díjat is nyert előadóként (a Racks In The Middle-ért és John Legenddel a legjobb rapper/énekes párosításért a Higherben).

A country kategóriában a legjobb album és dal díját is Tanya Tucker kapta (47 évvel első Grammy-jelölése után most végre nyert is Brandi Carlile dalszerző-produceri segítségével), míg a legjobb szólóelőadó Willie Nelson lett. A legjobb Americana albumért Keb’ Mo’-t díjazták, American roots kategóriában Sara Bareilles nyert, a legjobb roots gospel lemezért pedig Gloria Gaynor. A legjobb world music album díját Angélique Kidjo benini énekesnő kapta. Dzsesszben a legjobb énekes lemezt Esperanza Spalding, a legjobb instrumentális albumot Brad Mehldau készítette, míg latin dzsesszben Chick Corea és The Spanish Heart Band együttese diadalmaskodott. A legjobb kortárs instrumentális albumért a mexikói Rodrigo y Gabriela gitárpárost díjazták, a legjobb latin rock, urban vagy alternatív album gyűjtőnevű kategóriát pedig a spanyol Rosalía nyerte az El Mal Quererért.

A legjobb spoken word album díját Michelle Obama kapta, a legjobb comedy album pedig Dave Chappelle-é lett. A legjobb zenei filmnek a Beyoncé-féle Homecomingot választották, a Csillag születik-főszereplő Lady Gaga a legjobb filmdalért (I’ll Never Love Again) és a legjobb filmzenei albumért nyert díjat (ez utóbbit Bradley Cooperrel közösen), a legjobb aláfestő zenét pedig az izlandi csellistanő Hildur Guðnadóttir komponálta a Csernobil sorozathoz. A legjobb instrumentális kompozíció a Star Wars-specialista John Williamsé lett a Galaxy’s Edge (Symphonic Suite) című művéért, míg hangszerelésben mindkét kategóriát Jacob Collier nyerte. A legjobb borító/csomagolás díját a Pearl Jam-basszusgitáros Jeff Ament és stábja kapta a Soundgarden-frontember Chris Cornell posztumusz válogatásalbumáért.

.
Billie Eilish és társszerző-zenész-producer bátyja, Finneas O’Connell a When The Party’s Over előadásával:

Lizzo blokkja:

Rosalía fellépése:

Lil Nas X és barátai:

a névadó Joey Kramer dobos-alapítótársukat fellépni nem engedő Aerosmith-tagok blokkja a Run-D.M.C. rappereivel:

Princetribute Ushertől, a dobos Sheila E.-től és FKA Twigstől, akit csak táncolni kértek fel:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39