A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A 25 év alattiak közül többen ismerik Justin Biebert, mint Shakespeare-t

2016. április 22., 15:13

A világirodalom legnagyobb drámaírójának jubileuma kapcsán készült felmérés a vártnál lényegesen szomorúbb eredményt hozott. A 25 év alatti brit fiatalság behatóbban ismeri Justin Bieber munkásságát, mint Shakespeare alkotásait.

o-william-shakespeare-facebook

Keserű eredményt hozott a William Shakespeare halálának április 23-ra eső, 400. évfordulója alkalmából készült felmérés, mely szerint a brit fiatalok már jóvalta többet tudnak Justin Bieber popművészetéről, mintsem a drámát és a színházat megreformáló, XVI. századi angolszász géniuszról. Az One Poll kutatása során ezer brit, 18-25 év közti fiatalból állított össze kontrollcsoportot. Az életkezdő nagykamaszok 43 százaléka ismerte fel a kanadai slágergyáros dalszövegeit, míg csupán 38 százalék volt képes beazonosítani a Shakespeare-től származó idézeteket.

A szomorú részletek közé tartozik, hogy a fiatalok harmada nem ismerte fel a Hamletből származó, világszerte híres „Lenni vagy nem lenni”-t, ugyanakkor a csoport 50 százaléka azonnal asszociált Bieber „Girlfriend, girlfriend, you could be my girlfriend” és „Is it too late now to say sorry?” strófái hallatán.