A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A 60-as lesz a legszebb szám: Middlemist Red&July Talk a Dürerben

2015. március 24., 17:14

Első európai turnéját a Dürer Kertben zárja az elmúlt egy évben meglehetősen sűrű és izgalmas eseményeket maga mögött tudó Middlemist Red zenekar, amely a pár napja Juno Awards-díjban részesült kanadai July Talkkal lép március 28-án a színpadra.

A két koncert az utóbbi hónapokban a megújuló Dürer Kert nagytermének hivatalos avatója: a közönséget és a zenészeket megújult külső, vadonatúj pult, Martin Audio hangrendszer, új fénytechnika és megnövelt színpad.

A Middlemist Red 2012 végén alakult, zenéjük a visszatérő hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. 2013 novemberében jelent meg As If You Could Mess This Up című bemutatkozó kislemezük, majd 2014 februárjában bekerültek A Szám, az Index alternatív dalversenyének döntőjébe és elsöprő szavazatszámmal meg is nyerték azt Single Switcheroo című dalukkal. A Middlemist Redre nem csak itthon, hanem külföldön is felfigyeltek, így májusban a Deezer, francia streaming szolgáltató 182 ország zenekarai közül beválasztotta őket Young Guns című programjának legígéretesebb négye közé. A végső döntést a hallgatókra bízták, a legtöbbet játszott zenekar élvezheti a jövőben a Deezer támogatását, a viadalból pedig toronymagas pontszámmal a Middlemist Red került ki győztesen.

middlemist red

A zenekar 2014 nyarán fellépett az összes jelentős hazai fesztiválon, így a VOLT-on és a Szigeten is találkozhatott velük a közönség. A nyár a fesztiválos fellépéseken túl a lemezkészítéssel zajlott, melynek hangmérnöke Beke István (Ivan and the Parazol) volt. A debütáló nagylemez november 7-én Supersonic Overdrive címen látott napvilágot a MamaZone gondozásában, melyet egy teltházas lemezbemutató koncerttel ünnepeltek az A38-on. Az első albumhoz pedig első klip is dukál, mely a Multicoloured Drive című számhoz forgott.

A 2012-től működő July Talk öttagú indie rock zenekar. Két énekessel variálnak, Peter Dreimanis és Leah Fay egyszerre engedik szabadjára hangjukat, így alakul a rendkívül figyelemfelkeltő és izgalmas vokált. Deimanis mély, karcos hangját tökéletesen egészíti ki Fay lágy csilingelése, mintha a két énekes valami teljesen másról énekelne, együtt viszont elementáris erővel hatnak. A zenekar másik szexepilje a Dreimanis énekhangjához passzoló bluesos beütés. A tavaly ősszel a megjelent cím nélküli első lemezük pont ettől olyan végtelenül dögös. A zenéjük és színpadi jelenlétük pedig élőben is lehengerlő, nem csoda hát, hogy tavaly már olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Weezer, a Tegan and Sara vagy a Billy Talent. Az idei Juno Awards-on nyertes zenekar európai turnéján máris útba ejti Budapestet, így a magyar közönség egy friss, épp az áttörés kapujában álló fiatal zenekart nézhet meg.

Jegyár: 1000,- Ft /1500,- Ft

Facebook-esemény

A koncerteket követően a Bladerunnaz partyja következik: BLZ: KILL THE NOISE (USA), B-COMPLEX (SK), IAN Autorun, Raise Spirit, Klay, Puppetz, Adam Ajkay
Elővétel: 2500,- Ft

Facebook-esemény