A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A ’70-es éveket idézi Jessie Ware új albuma,

2023. május 2., 16:09

A brit énekesnő saját elmondása szerint a 2020-ban megjelent negyedik albumáról (What’s Your Pleasure) azt gondolta, az lesz az utolsó nagylemeze. Akkor azt érezte, hogy egyszerűen képtelen több dalt írni, így ideje visszavonulnia. Aztán most mégis itt a That! Feels Good! című új album, és cseppet sem érezni rajta azt, hogy egy alkotói válságba került, kiüresedett énekes-dalszerző lemeze.

Nem sokkal később, hogy eltöprengett a visszavonuláson, Jessie Ware azonban azon kapta magát, hogy újabb dallamokon gondolkodik, és alig várja, hogy ismét stúdióba vonulhasson.

„Ez az album nekem szól. És persze remélem, hogy rajtam kívül még sok mindenki másnak is! De az igazság az, hogy nagyon határozott elképzeléseim voltak arról, hogy milyen lemezt szeretnék, és hogy kikkel szeretném ezt elkészíteni. Évek szorongását, imposztor szindrómáját tettem félre, azzal a bénító érzéssel együtt, hogy nem vagyok elég jó. Soha nem éreztem magam boldogabbnak és magabiztosabbnak, sosem volt még önazonosabb a zeném – persze ez nem kisebbíti a korábbi élményeket és tapasztalatokat, de ez egy fantasztikus új érzés számomra” – mondta.

A That! Feels Good! közreműködőinek listája igazán impozáns: a címadó dalban például feltűnik Kylie Minogue és Jessie édesanyja, Lennie, a producere pedig Benny Blanco volt. Az album első kislemeze, a Free Yourself pedig Ware fenti állítását erősíti: annak az ünneplése, hogy merjünk önmagunk lenni, ne mások határozzák meg, mennyit mutatunk magunkból.

A Pearlst hallva hatalmas önfegyelemről tesz tanúbizonyságot az, aki nem dobogja legalább a ritmust a lábával  – nem csoda, hiszen a dalt az énekesnő elmondása szerint olyan dívák inspirálták, mint Diana Ross vagy Chaka Khan. A Begin Againre pedig nagy hatással volt az az idő, amit Jessie Ware Brazíliában töltött: egy forró, mennyei diszkó gospel lett a végeredmény, ami elképesztő energiákat szabadít fel. A french house-t idéző Freak Me Now producere pedig Stuart Price volt, aki Madonnával és Dua Lipával is együtt dolgozott korábban.

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57