A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kate Pierson, a B-52’s énekesnője előáll első szólóalbumával +FRISSÍTÉS: újabb dalok a lemezről!

2014. december 2., 21:52

A hetvenes évek végén berobbant amerikai new wave slágerzenekar, a B-52’s utoljára 2008-ban adott ki lemezt (melynek turnéjával akkor a Balaton Sound fesztiválra is eljutott), de azóta is aktívan koncertezik. Az együttes vörös hajú dívája, Kate Pierson most 66 évesen még élete első szólóalbumát is elkészítette, Sia társszerző-produceri segítségével – itt a lemez első klipdala.

A B-52’s, mely ugyanúgy a georgiai Athens városából indult, mint az R.E.M., 1979-ben jelentette meg első nagylemezét, ezért is meglepő, hogy a bohókás camp sikerzenekar legismertebb arca és hangja, a billentyűs-énekesnő Kate Pierson csak 35 évvel később adja ki első önálló albumát: a Guitars And Microphones című anyagot, melyen a társszerzőként és executive producerként besegítő Sia Furler mellett a Strokes-gitáros Nick Valensi is közreműködik, 2015. február 17-én jelenteti meg Lazy Meadow nevű saját cégénél. A Mister Sister című első beharangozó dal azonban már ma megérkezett egy videóval, melyben a Saturday Night Live-ból és a Portlandia sorozatból ismert amerikai komikus, Fred Armisen is feltűnik gitárosként. A klip rendezője az énekesnő élettársa, Monica Coleman.

Kate Pierson és Sia egy Halloween-bulin, még 2009-ben:

katepierson-sia

az album tervezett dallistája:

Kate Pierson: Guitars And Microphones (2015)

01 Throw Down The Roses
02 Mister Sister
03 Guitars And Microphones
04 Crush Me With Your Love
05 Bottoms Up
06 Bring Your Arms
07 Wolves
08 Matrix
09 Time Wave Zero
10 Pulls You Under

a B-52’s nagy felállása (Kate mellett a másik két énekes, Cindy Wilson és Fred Schneider, a dobos Keith Strickland és az 1985-ben AIDS-ben elhunyt Ricky Wilson gitáros) itt egy 1980-as felvételen látható a Private Idaho kislemezdallal, melynek címét később Gus Van Sant is kölcsönvette híres filmjéhez:

a B-52’s legnagyobb slágere, a Love Shack 1989-ből:

Kate Pierson két híres közreműködése a kilencvenes évek hajnalán: az Iggy Pop társaságában énekelt 1990-es Candy

…és az R.E.M.-féle Shiny Happy People 1991-ből:

.
FRISSÍTÉS: a decemberi Mister Sister klip után 2015 január elején megérkezett Kate Pierson szólóalbumáról a második kislemezdal, a Sia által írt Bring Your Arms is, mely a tengeri állatok védelméért száll síkra, és bevételeivel a Sea Shepherd Conservation Society működését támogatja!

FRISSÍTÉS 2: január közepén megérkezett a lemezről a Bottoms Up című dal is, melyben a Strokes-szólógitáros Nick Valensi penget!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39