A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Bad Nerves lesz a Nothing But Thieves előzenekara Budapesten

2023. december 6., 16:32

Nothing But Thieves február 12-én új albumával Budapestet is megrengeti, előttük pedig a Bad Nerves nevű, egyre népszerűbb, Mick Jagger és Billie Joe Armstrong által is méltatott essexi zenekar játszik a Barba Negrában.

Bad Nerves a Ramones és a Strokes egyéjszakás kalandjából született fattyú – legalábbis így hivatkozik magára az öttagú brit csapat, akik vad, gyors és torzított popdalokat játszanak, olyan dallamokkal, amelyek olyan mélyen beleragadnak az ember agyába, hogy még a legképzettebb lobotomista is nehezen szabadulna meg tőlük. A csapat 2020-ban jelentette meg debütáló lemezét Bad Nerves címmel, rajta olyan dalokkal, mint a Baby Drummer, az Electric 88 vagy a Palace, és megjelenése után a negyedik legtöbbet streamelt előadónak számítottak Spotify-on.

A „power pop megkoronázott hercegei” néven emlegetett ötösfogat új mércét állít fel az adrenalinnal felturbózott pop-rock műfajban. A zenekart nemrég Billie Joe Armstrong (Green Day) is beválasztotta az Oakland Coffee playlistjére, valamint Stone Gossard (Pearl Jam) is az egyik kedvenc zenekarának nevezte őket. A Jay Reatardra, Supergrassre és FIDLAR-ra emlékeztető hangzásukkal a Bad Nerves az USA című kislemezzel indította útjára a várva várt második albumukat, amelyet amerikai és brit turné is követ. A teljes album 2024-ben jelenik meg egy sor kislemez után.

A lendületes csapatot Mick Jagger így illette: ,,Jelenleg valószínűleg a legjobb zenekar a bolygón”. Az biztos, hogy a punk nyersességgel operáló srácok előtt még nagy jövő áll, így érdemes lesz időben érkezni a Nothing But Thieves lemezbemutató koncertjére február 12-én, a Barba Negrába.

Jegyek: https://www.livenation.hu/show/1434741/

Fotó: Bekky Calver

Szerző:
Ty Segall először Budapesten
febr. 21., 11:41
Gyí, te paci! – megjelent a Dope Calypso új albuma
febr. 19., 23:16
Ne olvass híreket! – csak még most ezt az egyet, erről a könyvről
febr. 19., 14:27