A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Chemical Brothers sztárparádés új albummal tér vissza – itt az első dal

2015. április 24., 1:30

Az Orbital ugyan feloszlott (lásd Paul Hartnoll új 8:58 szólóprojektjét!) és az Underworld-tagok is külön dolgoznak, de a kilencvenes évek brit elektronikus tánczenei formációinak rockközönséget is meghódító sztárligájából a Prodigy és a 16 év után új albummal visszatérő Leftfield mellett a Chemical Brothers duó is idén áll elő új stúdiólemezzel: a júliusban megjelenő Born In The Echoes közreműködői közt St. Vincent, Beck és a rapper Q-Tip is feltűnik – és ez első beharangozó szám már hallható is!

A DJ-duóként Manchesterből indult és a big beat úttörőiként már 1995-ös Exit Planet Dust debütalbumukkal befutó Chemical Brothers-tagok, Ed Simons és a szemüveges Tom Rowlands minden sorlemezükre meghívtak vendéghangokat (az első évtizedben főleg briteket, például Beth Orton énekesnőt meg a Charlatans, az Oasis, a New Order és a Verve és a Bloc Party vezéreit, majd később már egyre több tengerentúli vendéget is), de a 2010-es legutóbbi Further idején felhagytak ezzel a jó szokásukkal – és az lett a legkevésbé sikeres albumuk. Az azóta eltelt fél évtizedben csupán a Hanna – Gyilkos természet filmzenéjével, a Don’t Think koncertfilmmel, a 2012-es londoni olimpia bicikliversenyeihez komponált zenei témával (Velodrome) és Az éhezők viadala sorozat tavalyi részének filmzenelemezére Lorde és Miguel társaságában készített This Is Not A Game című dallal jelentkeztek, de most visszatérő anyagukra ismét a csúcskorszakukat idéző vendégsereget hívtak: a bevezetőben említett amerikai sztárok (St. Vincent és Beck, illetve a tíz éve a Galvanize című slágerükben már közreműködő A Tribe Called Quest-vezér Q-Tip) mellett a folkos hangot most a walesi dalszerző-énekesnő Cate Le Bon hozza, de a 2007-es Do It Again után most visszatér melléjük a londoni énekes Ali Love is.

A július 17-re ígért Born In The Echoes album első hivatalos kislemeze a május 4-én megjelenő Go lesz Q-Tip közreműködésével, de a Sometimes I Feel So Deserted című nyitódal premierjét pár órája már megtartották a BBC Radio 1 adón. A mindössze két sornyi szöveg („néha az ember annyira elhagyatottnak érzi magát / de én kitartok, mert már úton a segítség”) köré épített új Chemical Brothers-felvétel itt hallható:

a legutóbbi Chemical Brothers-szám Az éhezők viadala tavaly őszi filmzenealbumáról, a Miguellel és Lorde-dal felvett This Is Not A Game:

a 2012-es londoni olimpia biciklis versenyszámainak helyet adó Velodrome azonos című zenei témája:

egy részlet a duó szintén 2012-ben bemutatott Don’t Think koncertfilmjéből:

emlékeztetőül itt a Q-Tip közreműködésével készült Galvanize is 2005-ből. . .

. . . és a 2007-es Do It Again, melyben az angol Ali Love volt a vendégénekes:

.
az új album borítója (a másik borítóverzió ugyanez negatívban) és a számlistája a deluxe kiadás bónuszaival:

The Chemical Brothers: Born In The Echoes (2015)

01 Sometimes I Feel So Deserted
02 Go [feat. Q-Tip]
03 Under Neon Lights [feat. St. Vincent]
04 EML Ritual [feat. Ali Love]
05 I’ll See You There
06 Just Bang
07 Reflexion
08 Taste Of Honey
09 Born In The Echoes [feat. Cate Le Bon]
10 Radiate
11 Wide Open [feat. Beck]
+
12 Let Us Build A City
13 Wo Ha
14 Go (Extended Mix)
15 Reflexion (Extended Mix)

chemical-born-black

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39