A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Cocteau Twins-extag Simon Raymonde új Lost Horizons-albumán John Grant is énekel

2020. október 8., 13:33

A hajdani skót Cocteau Twins dream pop csúcstrió angol tagja, a Bella Union lemezkiadót vezető multiinstrumentalista-producer Simon Raymonde a Snowbird projektje után mostanában az egykori Dif Juz- és The Jesus And Mary Chain-dobos Richard Thomasszal dolgozik Lost Horizons duónév alatt: 2017-es Ojalá debütalbumukon többek közt Sharon Van Etten, Marissa Nadler és az ex-Midlake-frontember Tim Smith énekelt –  és az utóbbi kettő visszatér a most télre bejelentett új dupla lemezen is, melynek legfrissebb beharangozó dalában John Grant a vendéghang.

A két nyolc-nyolcszámos részben, 2020. december 4-én és 2021. február 26-án érkező In Quiet Moments album instrumentális alapjait Raymonde-ék a kiválasztott közreműködőknek úgy küldték el, hogy szabad kezet adtak nekik a számok kiegészítésében, csupán a lemez alaptémáit adták meg: „Halál és újjászületés. Legyen szó akár szeretteinkről vagy ideálokról, egy olyan korban, ahol a minket inspiráló művészek közül sokan már szintén halottak, és a bolygónak sincs sok hátra.”

A lemezen a leggyakoribb Lost Horizons-közreműködőnek számító amerikai Marissa Nadler és Tim Smith mellett olyan további vendégek szerepelnek, mint a Porridge Radio-vezércsaj Dana Margolin, a brightoni Penelope Isles testvér-frontemberpárja, a manchesteri indie pop/soul dalszerző-énekesnő Ren Harvieu, a klasszikus zenei képzettségű skót dream pop komponista-énekes C Duncan vagy az amerikai dalnok John Grant, aki két évtizeddel ezelőtt már The Czars nevű hajdani slowcore zenekarának több lemezén is együtt dolgozott a lemezcégfőnök-producer Simon Raymonde-dal. Grant az egy ideje már meglévő Cordelia című dalötletét tökéletesen össze tudta illeszteni a Lost Horizonstól kapott alapokkal, melyek Marissa Nadler pedal steel gitárosának, David Rothonnak és a Placebo élő felállásából (meg The Separate nevű sztárparádés projektjéből) is ismert hegedűs-billentyűs Fiona Brice vonóshangszerelésének köszönhetően nyerte el végső zenei formáját.

FRISSÍTÉS: október végén nemcsak a Cordelia klipje érkezett meg amerikai független filmes  Jonathan Caouette rendezésében, de az ex-Midlake-frontember Tim Smith által énekelt Grey Tower című dalt is közzétették a lemezről egy videóval együtt.

.
az új Lost Horizons-album első felvezető száma, a Hempolics brixtoni reggae-soul kollektíva énekesnőjével, Nubiya Brandonnal írt I Woke Up With An Open Heart klipdal, melyhez Adrian Sherwood készített On-U Sound Remixet:

.
a két részben megjelenő album borítója és számlistája a közreműködőkkel:

Lost Horizons: In Quiet Moments (2020/2021)

Part 1:
01 Halcyon [feat. Penelope Isles]
02 I Woke Up With An Open Heart [feat. The Hempolics]
03 Grey Tower [feat. Tim Smith]
04 Linger [feat. Gemma Dunleavy]
05 One For Regret [feat. Porridge Radio]
06 Every Beat That Passed [feat. Kavi Kwai]
07 Nobody Knows My Name [feat. Camron Neal]
08 Cordelia [feat. John Grant]

Part 2:
09 In Quiet Moments [feat. Ural Thomas]
10 Circle [feat. C Duncan]
11 Unravelling In Slow Motion [feat. Ren Harvieu]
12 Blue Soul [feat. Laura Groves]
13 Flutter [feat. Rosie Blair]
14 Marie [feat. Marissa Nadler]
15 Heart Of A Hummingbird [feat. KookieLou]
16 This Is The Weather [feat. Karen Peris]

.
a Lost Horizons legutóbbi stúdióanyaga, a 2018-as Brighton EP a David Bowie halálának napján írt és rögzített On The Day You Died című instrumentális szám mellett három Marissa Nadler-kollaborációval:

I Saw The Days Go By (Alternative Version)
On The Day You Died
Phantom Limbs
There Goes My Fantasy

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08