A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Coldplay az Ariana Grande-féle One Love Manchester koncerten James- és Oasis-dalokkal

2017. június 5., 9:36

A két héttel ezelőtti manchesteri Ariana Grande-koncerten történt 22 halálos áldozattal járó terrortámadás után a városban számos zenés tiszteletadásra került sor a Broken Social Scene és a Smiths-extag Johnny Marr másnapi közös fellépésétől Liam Gallagher teljes bevételét jótékonysági célra ajánló múlt heti első szólókoncertjéig, de a nagy esemény a múlt éjszakai One Love Manchester szuperkoncert volt, melyen a városba visszatérő Ariana Grande tucatnyi sztárvendége közt olyanok is színpadra léptek, mint Imogen Heap, Miley Cyrus, Pharrell vagy Robbie Williams, a Coldplay-tagok pedig James- és Oasis-dalokat is előadtak (ez egyiket a meglepetésfellépő Liam Gallagherrel közösen).

Az Old Trafford krikettstadion 50 ezres közönsége előtt a műsort Marcus Mumford nyitotta a Timshel című Mumford & Sons-számmal:

a Take That-blokk után szólóban is színpadon maradó Robbie Williams a kötelező Angels előadásával:

Pharrell Williams a Happyvel, Miley Cyrus társaságában:

a seregnyi fellépő közt Ariana Grande egyik nagy példaképe, az angol Imogen Heap is ott volt Hide And Seek című sikerdalával:

Ariana Grande és Miley Cyrus együtt a Don’t Dream It’s Over című  Crowded House-slágerrel, amit nemrég egy másik jótékonysági koncerten Chris Martin is duettben adott elő a Pearl Jam-vezér Eddie Vedderrel:

a Coldplay blokkjának nyitányaként Chris Martin az eredetileg Noel Gallagher által énekelt Don’t Look Back In Anger című Oasis-himnuszt. . .

. . .és a szintén manchesteri James együttes Sit Down slágerének egy részletét is feldolgozta a Fix You című saját szerzemény előtt:

a Viva La Vida és Something Just Like This című további Coldplay-dalok:

Chris Martin és a gitáros Jonny Buckland a meglepetésfellépő Liam Gallagher blokkjának végén is visszatértek egy Oasis-dalnak, a Live Forevernek az előadására:

00:00 – Rock N Roll Star
06:40 – Wall Of Glass
10:40 – Live Forever (feat. Chris Martin & Jonny Buckland)

a Live Forever itt külön is:

.
Ariana Grande a koncert záródalaival, a többi fellépő társaságában énekelt One Last Time-mal és a Somewhere Over The Rainbow feldolgozásával:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08