A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Covid és a kényszer szülte szórakozásnak indult, idén viszont már turnéra megy a vicces feldolgozásprojekt

2023. május 20., 15:00

A mifelénk kevésbé ismert new wave-pop énekesnő, Toyah Willcox, valamint a nála jóval ismertebb férje, a gitáros Robert Fripp (King Crimson) a Covid miatti lezárások alatt azzal ütötte el az időt, hogy a legkülönfélébb zenekarok és előadók számait dolgozták fel szellemesen, a az erről készült videókat pedig feltöltötték a Youtube-ra. A projekt a mai napig nagy sikerrel fut, olyannyira, hogy idén nyáron ki is lép a netről a hús-vér valóságba és turnéra indul.

A turné szeptember végén indul, október végén zárul, és összesen 14 fellépést jelent szerte Nagy-Britanniában. Hogy őszre jól összerázódjon a program és a Robert Frippet meg Toyah-t kísérő zenekar, május végén már adnak két koncertet, illetve lesznek nyári fesztiválfellépései is a Sunday Lunch Rock Party névre keresztelt projektnek.

Mint ahogy az a fenti videóból is kiderül, a turné kimondottan rockbuli lesz, játszanak majd Blondie-t, Metallicát és Black Sabbath-ot is, annak ellenére, hogy a sok-sok feldolgozás között nemcsak rockszámok szerepeltek anno, hanem például Britney Spearstől is dolgoztak fel (Toxic). Ami sokban hozzáadott a kimondottan kreatív új verziókhoz, hogy a házaspár sosem vette túl komolyan magát, jelmezekbe öltöztek és nemcsak előadták, hanem meg is jelenítették a dalokat, minden egyes videó egy nagy-nagy bohóckodás is egyben. A lezárás ideje alatt készült videók 10 legjobbját itt tudjátok megnézni.

Reméljük, a turné jól fog elsülni, és ami a Youtube-on nézve szórakoztató, az a koncerttermekben is hasonló élményt nyújt majd.

Szerző: