A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A csodás Licorice Pizza után újabb filmet forgat Paul Thomas Andersonnal Alana Haim

Wágner Gábor
2024. február 4., 10:30

A Magnólia, a Boogie Nights vagy éppen a Fantomszál rendezője, Paul Thomas Anderson a 2021-es, imádnivaló Licorice Pizza főszerepére egy külsőst, a Haim nővértrió egyik tagját, Alanát kérte fel. Bár neki ez volt az első filmszerepe, a végeredmény annyira jól sikerült, hogy a rendező az új filmjébe is bevette, ráadásul elég jó kis társaságba.

A filmről egyelőre keveset tudni, például a címéről még semmi információ, de a történetéről sem. A forgatókönyvvel Anderson már elkészült, már csak csiszolgatja azt. Új filmje két producere Sara Murphy és Adam Somner lesz, akikkel a Licorice Pizzát is forgatta a rendező. Viszont a film fontosabb szereplői már ismertek: Alana Haim olyanokkal szerepel majd együtt többek között, mint Leonardo DiCaprio, Sean Penn, Regina Hall, illetve Teyana Taylor, aki egyébként főszereplő lesz majd egy másik, szintén készülőfélben lévő filmben, ami pedig egy Dionne Warwickről szóló életrajzi film lesz. Na de ez már egy másik történet.

Alana Haim egyébként már korábban is dolgozott együtt Paul Thomas Andersonnal, sőt ha úgy vesszük, ő a házi rendezőjük. Anaderson dirigálta a Haim trió jó pár klipjét (pl. Night So Long, Right Now, Little of Your Love), forgatott nekik rövidfilmet (Valentine), meg egyéb videókat és grafikákat is készített nekik. Nekünk ez a kedvencünk (a dal miatt elsősorban, bár a film is hangulatos):

Paul Thomas Anderson minden bizonnyal zenerajongó, időnként másoknak is forgat egy-két klipet. Dolgozott már együtt Fiona Apple-lel, Joanna Newsommal, a Radioheaddel és legutóbb pedig kétszer egymás után a The Smile-lal is. A Friend of a Friendről nemrég mi is írtunk, most pedig nézzük meg az előtte készült Wall of Eyest:

Szerző: Wágner Gábor