A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Deep Purple végre bekerült a Rock And Roll Hírességek Csarnokába

2015. december 17., 15:42

El sem hisszük, de a Rock And Roll Hall Of Fame végre törlesztette egyik legnagyobb adósságát: az 1968-ban alakult és még ma is remekül működő Deep Purple-t több sikertelen jelölési kör (sőt a jelölés tavalyi elmaradása!) után végre beválasztották a rock halhatatlanjai közé! A mai bejelentés szerint a brooklyni Barclays Centerben 2016. április 8-án tartandó gálán Ian Gillanék mellett beiktatják a Cheap Trick és Chicago zenekarokat, az N.W.A hiphop együttest és Steve Millert is (őt furamód csak szólóban, pedig öt évtizede a Steve Miller Band vezére).

Az egy évvel korábbi beiktatottak után (Lou Reed, Bill Withers, Green Day, Stevie Ray Vaughan & Double Trouble, Joan Jett & The Blackhearts, The Paul Butterfield Blues Band, „5” Royales, Ringo Starr) a mostani körben a szokásosnál kevesebben kerültek be a Rock And Roll Hírességek Csarnokába, pedig lett volna még kiket választani a jelöltlistáról – súlyos méltánytalanság például az első lemezét még 1977-ben megjelentető Chic együttes mellőzése (Nile Rodgerséket idén már 11. alkalommal jelölték, de most sem választották be őket)!

hallof16-2

A clevelandi székhelyű Rock And Roll Hírességek Csarnokába olyan előadók kerülhetnek be, akiknek legalább 25 éve jelent meg a legelső kiadványuk. A Dr. Dre és Ice Cube nevével fémjelzett N.W.A (Niggaz Wit Attitudes) diszkográfiája 1987-ben indult, így egy ideje már ők is simán választhatók voltak (és nem is ők lesznek az első hiphop előadók a Rock And Roll Hírességek Csarnokában: Grandmaster Flash & The Furious Five, a Beastie Boys, a Run-D.M.C. és a Public Enemy már bekerültek az előző évek során).

.
a leghíresebb Deep Purple-felállás (Ian Gillan – ének, Jon Lord – orgona, Ritchie Blackmore – gitár, Roger Glover – basszus, Ian Paice – dob) egy teljes 1972-es koncertje . . .

. . . és egy videó az aktuális zenekari felállás tavalyi budapesti fellépésről:

.
egy-egy szám a Rock And Roll Hall Of Fame többi friss bejutójától is:

Steve Miller Band: The Joker

Cheap Trick: I Want You To Want Me

Chicago: Hard To Say I’m Sorry

N.W.A: Fuck Tha Police

http://www.rockhall.com

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39