A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Deftones egy interjúban árulta el, hogy nagyon jól állnak az új album felvételeivel

Wágner Gábor
2024. április 14., 18:40

A Deftones a hétvégén fellépett a Coachella fesztiválon, és a backstage-ben a zenekar tagjai interjút adtak a KROQ nevű rádiónak, melyben elárulták többek között azt is, hogy mennyire jól állnak az új albumuk felvételével: a zenei részekkel már úgyszólvan készen is vannak.

A Deftones frontembere, Chino Moreno elmondta, hogfy a zenekar már megtette a dolgát az új lemezzel, és már csak az ő éneksávjai vannak hátra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sietnének vele, ugyanis ráérős tempóban dolgoznak, hogy egy igazán ütős anyaggal álljanak elő, ugyanis az új lemez némiképp új irányt is vesz. Persze nem kell teljesen más zenére gondolni, a Deftones marad az, ami eddig is volt: egy metálzenekar.

Ugyanakkor Moreno elárulta, hogy azért fontos számukra, hogy mivel jönnek elő, mert utoljára a Covid előtt voltak stúdióban, a legutóbbi lemezük már 4 éves, és a kreatív energiák dolgában sem álltak olyan jól az utóbbi években. Aztán tavaly összel valami elkezdődött a próbateremben, melynek eredményeképpen idén februárban stúdióba vonultak és most már biztos, hogy lesz új lemez, de hogy mikor, azt most még nem tudni. Kapkodni nem akarnak, és ha minden jól megy, akkor nagy valószínűséggel még 2024-ben megosztanak új dalokat, de a következő, a 10. Deftones lemez előreláthatólag jövő tavaszra vagy nyárra várható.

Ha valaki kíváncsi a teljes interjúra, íme:

Szerző: Wágner Gábor