A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Dry Cleaning egy glitch art remekművel ad ízelítőt hamarosan megjelenő lemezéből

2021. március 9., 10:04

Nick Buxton (dob), Tom Dowse (gitár), Lewis Maynard (basszusgitár) és Florence Shaw (ének) dél-londoni zenekara, a Dry Cleaning április 2-án jelenteti meg New Long Leg című debütáló albumát A Strong Feelings az első beharangozó dal a tíz számos lemezről, amit tavaly nyáron két hét alatt vettek fel a walesi Rockfield Stúdióban John Parish producer segédletével, aki olyan előadókkal/zenekarokkal dolgozott korábban, mint PJ Harvey, Aldous Harding, a Sparklehorse vagy az Eels.

Dry Cleaning izgalmasan feszes, 2019-es EP-i, a Boundary Road Snacks and Drinks és a Sweet Princess után a New Long Leg még ambiciózusabbnak és összetettebbnek ígérkezik. Florence Shaw egyedi vokálja összefonódik az együttes nyughatatlan hangszerelésével. A dalszövegek olyan témák köré fonódnak, mint a disszociáció, az eszképizmus, az álmodozás, a szerelem, a harag, a bosszú, a szorongás,  a letargia, a feledékenység és a túlélés. Shaw szerint: “a cím többértelmű; egy új, hosszú láb lehet egy drága ajándék, a növekedés, vagy egy asztal megjavításának szimbóluma is.”

A Strong Feelings egyfajta szerelmes dal: “arról szól, hogy titokban szerelmes vagyok valakibe, aki ezt nem tudja, valamint a Brexit bomlasztó szerepéről a romantikus kapcsolatokban”. A dal klipjét a zenekar gitárosa rendezte az új-zélandi és massachusettsi székhelyű glitch art művész, Sabato Visconti segítségével.

A Dry Cleaninget a három barát, Tom, Nick és Lewis 2017-ben, egy karaoke buli után alapította. Eleinte instrumentális szerzeményeket alkottak, majd fél év után csatlakozott hozzájuk Florence Shaw, képzőművész, egyetemi oktató és képkutató, akinek semmilyen korábbi tapasztalata nem volt a zenét illetően, mégis hamar a zenekar meghatározó tagja és frontembere lett.

New Long Leg április 2-án digitálisan, CD-n, kazettán, fekete vinylen és limitált kiadású sárga vinylen is megjelenik.

Fotó: Steve Gullick