A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A dubtechno atyja és az afrobeat legendája a Trafóban!

2015. február 19., 7:49

A berlini Moritz von Oswald az elmúlt negyed évszázad elektronikus zenéjének megkerülhetetlen alakja, nélküle nem létezne minimal techno, de ő volt az, aki a Mark Ernestusszal közösen indított Basic Channel duóval, illetve kiadóval, majd később a Rhythm & Sounddal hidat épített a jamaicai zene és Detroit között, lefektetve a dubtechnó alapjait.

Trió formációja a kétezres évek végén indult Max Loderbauer és a Trafó ELECTRIFY-sorozatán szólóban fellépő Vladislav Delay közreműködésével: a Moritz von Oswald Trio élő dobbal és organikus ritmusokkal keresztezte techno minimalizmusát, a kozmikus rock, a pszichedélia és az elektronikus tánczene fúzióját hozva létre.

Három nagylemez és egy koncertlemez után a trió új szintre lépett: Vladislav Delay helyét az afrobeat legendája és egyik megteremtője, Fela Kuti zenekarvezetője és dobosa, Tony Allen vette át. A Moritz von Oswald Trio sosem volt még ennyire erős élőben: Tony Allen poliritmikus hipnózisa, Max Loderbauer plasztikus analóg elektronikus hangképei és Moritz von Oswald zenei rendezése maga az organikus és zsigeri őstechno.

A koncertet Suhaid és Crimson különleges dj szettje vezeti fel a Trafó nagytermében.

3900 Ft, elővételben 3400 Ft (az első 100 jegy elővételes)
Infó és jegyvásárlás

THE MORITZ VON OSWALD Trio feat. Tony Allen and Max Loderbauer
A dubtechno atyja és az afrobeat legendája a Trafóban!
2015. 02. 28., szombat 20.00 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza
20.00 Suhaid & Crimson dj set
22.00 The Moritz von Oswald Trio feat. Tony Allen and Max Loderbauer

Facebook-esemény